Kjøreturen til familien Pettersborg på mandag fikk en noe uvanlig vending da to av dekkene ble tilgriset av noe i midten av veibanen.

– Vi skulle til Dyrøya og normalt kjører vi gjennom Bjørgatunnelen. Men siden den er stengt kjørte vi via Skøvannet og Brøstadbotn. Der lå det en cirka åtte centimeter bred stripe på midten av veien. Jeg trodde først det var lagt ny asfalt. Da jeg stoppet bilen så jeg at venstre for- og bakhjul var tilgriset, det ser ikke ut forteller Pettersborg.

Ødelagt

Han tror det må være flere bilister som har hatt samme hendelse.

– Jeg tror det må være asfaltlim som de har brukt for å tette sprekker i asfalten. Da jeg kom til det aktuelle stedet, måtte jeg svinge ut i veibanen da vi møtte noen syklister. Da har dette skjedd og jeg er sikkert ikke alene om å ha fått lim på dekkene, sier Pettersborg.

Han har forsøkt å fjerne stoffet på dekkene så langt det lar seg gjøre.

– Jeg oppdaget det ikke før jeg kom til Sørreisa og da ble jeg lynforbannet.Jeg har prøvd å fjerne det og litt har jeg fått av, men det ser ut til at jeg må få nye dekk. Jeg tror ikke de blir godkjent i kontroll, sier Pettersborg

Forsegling

Det er entreprenør Lemminkäinen som har utført arbeidet på strekningen. Direktør på marked og kommunikasjon i bedriften, Tom André Aas, sier dette er første gang de hører om en slik hendelse.

– Grunnen til at dekkene er blitt tilgriset er i forbindelse med forsegling av midtskjøt med bitumen. En slik forsegling har vi gjort på flere strekninger i Troms, uten at vi har hørt om lignende tilfeller før, sier Aas.

Aas forteller at det ikke bare er Pettersen som har fått dekkene tilgriset.

– På denne aktuelle strekningen har vi fått melding om at det er to biler som har vært uheldige og fått bitumen på hjulene når de har krysset midtlinjen. Vi beklager sterkt at dette har skjedd og ber personer som har opplevd dette å kontakte oss, slik at vi får ordnet opp i saken, sier Aas.

Tilslutt opplyser han om at personer som har fått dette stoffet på bildekkene kan kontakte Hans Hellandsjø i Lemminkäinen på e-post; hans.henrik.hellandsjoe@lemminkainen.no

I Norge er det ingen krav til forsegling av midtskjøt, og det er noe varierende praksis, står det på Statens vegvesen sine nettsider.