– Kjære alle sammen, gratulerer med dagen og velkommen hit til en fantastisk park her i Bardufoss sentrum, var ordene Foshaug åpnet talen sin med på onsdag. Tilstede på åpninga i går var barn fra Heggelia barnehage, Nordaførr barnehage og Andslimoen barnehage.

- Er det ordføreren dere flirer av, sa Foshaug til barna, men han visste nok godt at det var klovnen Cathrine fra Moss som var dukket opp bak ham og gjorde ablegøyer.

Første innslag under åpninga var sang fra barna i Heggelia og Nordaførr barnehage, og etter det slapp barna fra Andslimoen barnehage til.

- Elveparken er blitt et begrep

- Elveparken i Bardufoss sentrum er begynt å bli et begrep for mange. I løpet av flere år har forskjellige personer og grupperinger engasjert seg å få et vakkert samfunn som skal være med å øke aktivitet, bolyst og livsglede for oss alle som bor her i kommunen, og også for tilreisende.

– Steinbrua, krigshistorisk landskap, veteranmonumentet, flåten i elva og gapahuken blir nå supplert med en lekepark for de minste.

– Vi begynner å få til en park som har tilbud for alle, og som vi sterkt ønsker at alle skal bruke. Det er vanskelig, og kanskje litt farlig å nevne navn på de som burde få en personlig takk i dag for den innstasen de har gjort. Jeg vil likevel nevne noen av de lagene og foreningene og institusjonene som har vært pådriver og bidragsytere til utviklinga av parken.

– Lions Målselv, Steinbruas vennet, Forsvarsbygg, Brigade Nord, Brigadeveteranforbundet, næringslivet, NVIO, Troms Fylkeskommune, Midt-Troms friluftsråd, og Målselv kommune retter vi en stor takk til, sa Foshaug.

– Vi må ta et tak sammen

– Sammen kan vi få til utrolig mye. Målselv er en vakker kommune, det vet vi. Og mange gjør en solid innsats for at kommunen skal se pen ut. Men jeg tror fortsatt at vi har områder som kan se enda flottere ut . Og for å få til det må vi arbeide godt sammen. Undertegnede har startet arbeidet med å se på om vi kan koordinere oss bedre, innbyggere, næringsliv, kommune og andre offentlige institusjoner. Snakker vi sammen får vi til mer, tar vi på oss arbeidsklær og tar et tak så vil Målselv kunne bli den erlen kommunen bør være hele tida.

– Når vi nå er lika foran åpningen av parken er mitt aller største ønske at alle dere som er her i dag kommer til å bruke både lekeområdet og parken forøvrig, både gammel og ung.

– Ikke minst er det viktig at vi tar vare på denne flotte parken, slik at den vil kunne se ut som i dag, og helst enda bedre etter hvert.

– For dette er vår park, de som glemmer a t det er søppelbokser her må vi minne på om hva de skal brukes til, kun på den måten kan vi ha en pen og ren park her. Vi har her et fantastisk område midt i sentrum som vi skal ta vare på, både nå og i framtida.

Foshaug hoppet i det

Etter dette annonserte ordføreren at det skulle tas fram et hoppetau fram, og at han ikke visste hvem som skulle hoppe inn der. Det viste seg snart at det var nettopp ordføreren som hoppet inn og med forbausende spenst og kondisjon leverte en serie med spenstige og luftige hopp men tauet surret rundt ham.

Etter Foshaugs spreke oppvisning slapp den tilreisende klovnen Cathrine fra Moss til, under stor jubel fra barna. Etter åpninga vanket det kaffe, kaker, og grillede pølser til alle de frammøtte.

KLIPPET SNORA: Ordfører Nils Foshaug fikk hjelp av klovnen Cathrine fra Moss til å forestå snorklippinga.
barna sang: Her synger barn fra Heggelia og Nordaførr barnehage under åpninga. Til høyre ser vi Elinor Christiansen.
storkoset seg: Barna var ikke sene om å ta i bruk apparatene og skliene i den nye lekeparken.