Etter salget av gamle Finnsnes ungdomsskolet ble det forbudt å parkere utenfor. For å kunne gjøre det må en ha dispensasjon fra kommunen. I tillegg må man hente en parkeringslapp ved Finnsnes kirke å legge i bilen. Først da kan man unngå bot. Denne parkeringsløsningen synes trim-instruktrør Gunnhild Hjelle Langhaug og Solfrid N. Hafstad i LHL Finnsnes og omegn er svært tungvindt.

– Vi er veldig glade for at vi har fasiliteter for å kunne utøve denne aktiviteten og glade for å ha fått dispensasjon for å parkere rett utenfor bygget. Ingen klager på at vi må betale for parkering, men slik man må gå frem har vist seg å være svært tungvidt og vanskelig for våre trimmere. Er det nødvendig å være så firkantet, spør de.

Fint på papiret

Instruktørene har blitt kurset gjennom LHL og jobber frivillig på trimmen.

– I kommunens helse- og omsorgsplan står det fine ord om samarbeidet med frivillige organisasjoner for å gi eldre en aktiv og meningsfull hverdag. Det står fint på papiret, men dette har vist seg å ikke fungere i praksis, sier Hafstad.

Videre forteller hun at hun tror kommunen ikke ser de store kostnadsbesparelsene som ligger i dette tilbudet.

– Det er viktig at eldre har et tilbud som forebygger, rehabiliterer og forlenger mulighetene til å bo hjemme og å klare seg selv. En sykehjemsplass koster en halv til én million i året. Kommunen sparer mye med å kunne legge til rette for et slikt program som vi har gående. Jeg tror dessverre ikke de ser disse pengene i kroner og øre, sier Hafstad.

Tilbud

De har vært i kontakt med kommunen for å prøve å finne frem til en løsning. Svaret synes de ikke har vært godt nok.

– Sett bort fra de fysiske utfordringene med parkeringen har vi fått tilbud fra kommunen å betale et engangsbeløp, men det vil igjen bli vanskelig for oss. Det er ikke alle som deltar hver gang så hvordan dette skal organiseres blir vanskelig. Det blir også feil om LHL, en forening skal betale for å gjøre en jobb for kommunen. Skulle man gå for løsningen med årskort betaler man også for langt mer parkering enn det man faktisk gjør. Det vi ønsker er å kunne få til en dispenasjonsordning som gjør at vi i et begrenset tidsrom får parkere utenfor slik at våre deltakere får delta på hjerte- og lungetrimmen, avslutter Hafstad.

Folkebladet har forsøkt å få en kommentar fra kommunen i saken, men verken fagleder på trafikk eller teknisk sjef har vært tilgjengelig for en kommentar.