Øverbygd kirke er en langkirke som sto ferdig i 1867. Byggverket er i tømmer og kirken har 280 sitteplasser. Altertavlen er fra 1934 Den er utført av Hjalmar Pedersen og har «Jesus metter 5000 i ørkenen» som midtmotiv. Prekestolen er i tre, og utformet av Jon Markusson i 1867. Døpefonten er i furu og fra samme tid.

– 150 år er jo en anselig tid, og noe som må markeres på en skikkelig måte. Det gjør vi med en høymesse søndag 17. september i Øverbygd kirke, der vi også har spesielt inviterte. Blant annet biskopen, lokale politikere, prester som tidligere har tjenestegjort i vår menighet og kirkelige ansatte. Og naturligvis er alle andre som har lyst til å være med på markeringen hjertelig velkommen, understreker leder i Øverbygd menighetsråd, May Britt Odden.

Restaurert

– Er Øverbygd kirke i god stand?

– Det er den. Sist det ble utført restaureringsarbeid var såpass sent som 2015.

Øverbygd kirke ligger mellom Rundhaugen og Øverbygd.

– Det er en vakker kirke som ligger for seg selv i et naturskjønt område, der man kan nyte freden og roen. Kirken har vært viktig og et samlingspunkt for menneskene som bor her i 150 år, og vil være det 150 år til, mener menighetsrådlederen.

Litt historikk hører også med.

– At kirken står der den står i dag er noe vi speseilt kan takke en veldig driftig kar som het Embret Pedersen Fådal for. Han fikk med seg en arbeidsgjeng og felte tømmer til kirken allerede før kommunestyret hadde rukket å bestemme seg for om den skulle bygges eller ikke. Dette vil man få høre noe om i jubileumsgudstjenesten.

Kirkekaffe

– Til et slikt jubileum hører vel en påkostet kirkekaffe?

– Det gjør det, og dette er det de flittige damene i sanitetsforeningen i bygda som besørger. Jeg har ikke detaljkunskap om det de skal servere, men vet at det blant annet vil være en varmrett og masse gode kaker. De har hjulpet oss før, og man er avhengig av slik frivillig innsats når slikt som dette skal avvikles.

På musikksiden stiller Mellembygd Mannskor opp med musikalske innslag.

Markeringa blir 17. september.