Den nordnorske løpskongen Eirik Haugsnes hadde førsteplassen i sikte under Lofoten High5, et 22 kilometer langt spektakulært løp rundt Svolværs fjelltopper, i helgen som var.

Haugsnes lå lenge på andreplass, men tok voldsomt innpå ledende Kjell-Egil Krane Ingebrigtsen mot slutten. Men så gikk det galt for den Finnsnes-bosatte fysioterapeuten.

- Det gikk egentlig bra, men jeg har en lei tendens til å løpe feil, sier Haugsnes og forklarer videre:

Det var dårlig vær, jeg har aldri vært der før og bommet på markeringen. Ideelt sett kunne det vært bedre merket, den var lett å overse. Så jeg bommet et par plasser og det ble skjebnesvangert.

Mistet nesten fem minutter

Han har med GPS regnet ut at han tapte nesten fem minutter på feilorienteringen. I mål var han kun to minutter og 43 sekunder bak Ingebrigtsen.

- Jeg hadde nesten tatt igjen han foran, så det var utrolig bittert. Jeg gikk glipp av en god fight om seieren i alle fall, mener Haugsnes.

Han gleder seg likevel over 2. plassen.

- Det er en del av gamet å holde seg i løypa. Det er bare å ta med seg som erfaring, selv om man har blitt gammel og skulle lært. Men sånn er det i ukjente løyper, det er ikke alltid man klarer å se merkingen.

Premiepenger

2. plassen ga også 2.000 kroner i premiepenger.

- Det dekker vel kjøringa og middag, ler Haugsnes.

Allerede førstkommende søndag er han igjen å finne på fjellet, denne gangen i Oppdal på fjellmaraton der. Da skal Haugsnes ha plottet inn hele løypa på klokka i forkant av løpet.

- Jeg skal ikke løpe en meter lenger enn jeg må, gliser han.