Det sa mamma Laila Hansen høytidelig før hun smalt champagneflaska i ripa på båten i takt med klappsalvene fra kaia.

Sønnene Johan Arild Hansen og Frank Magne Hansen i Berg Fiskeriselskap har for første gang investert i helt nye båter, og da intet mindre enn fire splitter nye kystfiskebåter i Senjahopen til totalt 45 millioner kroner. Lørdag var det duket for dåp på tre av dem; «Laila» som kom ved årsskiftet og var i drift i vinter, og «Johan-H» og «Reiert» som kom i sommer og ikke er tatt i bruk ennå.

- Stas

– Det er klart det er jo veldig stas å få en båt oppkalt etter seg. Det er veldig stort, sa mamma Laila til Folkebladet.

«Johan-H» er oppkalt etter brødrenes bestefar og «Reiert» etter oldefaren.

Det er ikke hver dag det er trippeldåp av båter i Senjahopen. En stor folkemengde møtte opp på kaia til Aksel Hansen for å bivåne begivenheten.

Johan Arild Hansen åpnet arrangementet med å si noen ord om de nye båtene og selskapet.

- Gode forhold

– Vi har valgt å jobbe med fiskeri og båter for vi har stor tro på denne næringen. Vi har tenkt å fortsette å være i næringen og da må også båtene som skal benyttes være egnet til det. Ombord i disse båtene er det lagt til rette for at mannskapet skal kunne trives og ha det godt når de arbeider. De skal slippe å måtte ta med seg et gammelt oljespann på havet for å kunne gjøre sitt fornødne på den. Og de skal ha forhold om bord både for å kunne behandle fisken, skylle den etter bløgging og få oppbevart den på en ordentlig måte. Her skal det være lagt til rette for å ta vare på fisk, sa Hansen.

Både fiskeriminister Per Sandberg, ordfører i Berg kommune Roar Åge Jakobsen og ordfører i nabokommunen Lenvik Geir Inge Sivertsen var tilstede i dåpen.

– Det er med stolthet at jeg er med på dåpen av disse tre båtene i Senjahopen i dag. Det er ikke ofte dette skjer, sa ordfører Jakobsen, og la til at investeringen betyr mye også for bygda.

- Ved at det investeres i Senjahopen skapes det også arbeidsplasser lokalt som har stor betydning for Senjahopen, Berg kommune og i framtiden nye Senja kommune, sa han.

- Bare å ta av seg hatten

Fiskeriminister Per Sandberg påpekte at han var tre år når Berg Fiskeriselskap ble startet i 1963.

– Jeg har lest meg litt opp og sett at selskapet opp igjennom årene har vært igjennom ulike opp- og nedturer, og også hatt litt motstand noen ganger. Det står det respekt av. For det er dem som går motstrøms noen ganger når konjunkurene peker ned, det er de som lykkes til slutt. Derfor vil dere lykkes med det dere har gjort; å sikre råstoff og aktivitet til lokalsamfunnene. Dere har nå 40-50 ansatte, og dette er det bare å bøye seg for og ta av seg hatten. Gratulere med videre satsing, sa fiskeriministeren, som også fikk det ærefulle oppdraget med å døpe båten «Reiert».

Datteren til Johan Arild Hansen, Alexandra Hansen Uteng, døpte den siste båten «Johan-H».

Økningen i båtflåten betyr mye både for Berg Fiskeriselskap og for fiskebruket Aksel Hansen.

– Økningen betyr at vi kan få enda flere ansatte og kan fiske enda mer. Og som leverandør for Aksel Hansen vil det jo være veldig viktig med råstoffet som vi kan være med å bringe dit. Det vil nok bety betydelig der også at vi kan være med på å sikre jevnere og mer helårlig leveranse til anlegget på land, sa Hansen.

FIKK NAVN: Lørdag ble disse tre båtene døpt; «Laila» som kom ved årsskiftet og var i drift i vinter, og «Johan-H» og «Reiert» som kom i sommer og ikke er tatt i bruk ennå.
JEG DØPER DEG...: Datter til Johan Arild Hansen, Alexandra Hansen Uteng, fikk døpe «Johan-H».
STOLT: Ingrid Evertsen sa noen ord i anledning dagen og uttrykte stolthet over det firmaet fikk til for bygda.