Grønntrøyene måtte vente helt til 3.september før årets første hjemmeseier kom. Da smakte det også ekstra godt.

– Faen, det var deilig. Det var lenge siden, sier en tydelig fornøyd Vebjørn Grunnvoll etter kampen.

Marcus Sletten fikk direkte rødt kort for et spark etter 63 minutter, og ca ti minutter senere gikk også Follo opp i føringen 1-0. Så kastet FIL-trener Bjørn «Bummen» Johansen innpå Sega Ngom og Vebjørn Grunnvoll inn på topp.

– Follo var ball-spillende og god. Vi tenkte når jeg og Sega kom inn, at vi måtte trykke dem bak og vinne krigen på deres halvdel. Vi fikk fire-fem store på slutten der, og det var nok, smiler kraftspissen.

«Back to basic»

Hovedtrener Bjørn Johansen var naturlig nok en glad mann etter kampen. I tillegg til at dette var årets første hjemmeseier, var det også lagets første seier i 2.divisjon siden 7.mai.

– I dag så vi et Finnsnes-lag som koste seg med en fotballkamp. Vi har prøvd å ufarliggjøre det litt og stilt oss selv spørsmålet hvorfor vi holder på. Det er jo først og fremst fordi vi er glad i å spille fotball. Det har vi hatt fokus på i treningshverdagen og hatt fokus på at vi synes det er artig å holde på med dette. Så hvis vi rydder vekk tabellplassering og litt kaos på alle fronter, så gjør vi jo dette fordi det er gøy. Spesielt i 1.omgang ser du at vi koser oss med å spille fotball igjen, sier «Bummen».

Han har tidligere fortalt at laget skulle bli mer direkte og fysisk i spillestilen, i et håp om å snu den vonde trenden. Det er en tanke de har lagt bak seg.

– Vi var inne i en kort fase hvor vi prøvde å være mer direkte, men vi så at vi har ikke spillertypene til det. Vi ble bare dårligere av det og erkjennelsen kom etter et par kamper, at vi må bare «back to basic», for det funket ikke, erkjenner han.

Det var ingen tvil om at seieren betydde mye for FIL-leiren, det så man tydelig da dommeren ga sluttsignalet.

– Det er nesten så vi føler at vi har vunnet noe stort. Det er bare en fotballkamp, men for oss er det stort, siden vi har ventet så lenge på den. Så i dag er jeg en lykkelig mann, smiler «Bummen.»

Blir viktig å avslutte godt

Etter seier over Follo, er det nå ni poeng opp til trygg plass før Vålerenga 2 og Nybergsund/Trysil møtes mandag kveld.

– Det var vel vinn eller forsvinn i dag?

– Ja, det er jeg sagt for mange kamper siden egentlig. Etter hvert så begynner teorien å forsvinne også, men hvis vi kan få noen opplevelser nå og avslutte sesongen med å vinne litt, og få en liten «go». Det blir viktig for hele klubben. Vi ligger litt nede med brukket rygg på alle fronter, med det å få tilbake entusiasmen og gløden. Det er mer snakk om splittelsen som skjedde, dårlig poengfangst, spillere hit og spillere dit. Mye negativt fokus. For en klubb er det sårbart, så klubben må løfte seg igjen, og markere for Finnsnes og andre at klubben eksisterer med full kraft til neste år også uansett om det blir 3.divisjon. Det tror jeg er viktig for Finnsnes, sier «Bummen».

Har kontrakt

– Blir det med deg som trener?

– Jeg har jo kontrakt til neste år, men nå skal vi først og fremst avslutte året i år, og få en avslutning som gjør at vi sitter igjen med en bedre følelse enn vi har hatt frem til i dag. Det er det viktigste for meg, for spillerne og for klubben. Så får vi oppsummere etter sesongen.

Tomålsscorer Vebjørn Grunnvoll håper seieren mot Follo kan få de inn i en god stim.

– Jeg håper dette blir en motivasjon for å få en rekke med seire. Vi har vært inne i en mørk sti hvor vi bare taper, så jeg håper dette er noe som tar oss ut av det, sier han.

Han tror seks seire av syv mulige vil holde, men erkjenner at det ser vanskelig ut.

– Vi har ikke gitt opp helt, men det vil være en sensasjon, det skal sies. Vi vil avslutte med stil uansett, avslutter spissen.