Eier av selskapet, Leif Johan Holand, var på Bardufoss i forbindelse med den sivile flyskolens 25 årsjubileum. Etter møter med ulike aktører er han overbevist om at en etablering på Bardufoss er nært forestående.

– Vi har ikke tatt en endelig beslutning, men jeg kan ikke se at det skulle være noen grunn til ikke å etablere oss på Bardufoss, sier Holand til Folkebladet.

Får testet dronene

Det er i første rekke muligheten som har åpnet seg ved at Norut i Tromsø har fått tillatelse til å fly droner i skytefeltene i Mauken og Blåtind som åpner for at Griff Aviation ønsker å etablere seg på Bardufoss.

– Vi er avhengige av ordentlige testfelt, og det finnes ikke andre steder i landet enn på Bardufoss. Droner er blitt en stor industri, og den har tatt såpass av at vi tenke på bemanne opp, sier Holand.

Flere arbeidsplasser

Holand ser i første rekke på å etablere et testteam på Bardufoss, med piloter, teknikere og administrasjon.

– Jeg vet ikke hvor mange arbeidsplasser vi snakker om, men rundt ti ansatte er et realistisk tall uten at vi i dag kan si det sikkert. Det vi trenger i første omgang er for eksempel vindtunnel, varme- og kulderom og all slags vibrasjonstester. Jeg ser heller ikke bort fra at vi vil legge en del av produksjonen av droner til Bardufoss. Men hvordan selskapet vil se ut vet vi ikke i dag, sier Holand.

Griff Aviation holder i dag til i Sykkulven, og det vil bedriften fortsette med, men mulighetene som har åpnet seg i Målselv gjør at Holand altså ønsker å flytte deler av virksomheten til kommunen.

Representert i 50 land

Griff Aviation er i dag representert i hele 50 land, med både sivile og militære kunder. Nylig tegnet bedriften en kontrakt med det britiske forsvaret.

– Jeg tror at den etableringen av droneindustrien som skjer i Norge vil skje i nord. Årsaken til at vi vil til Bardufoss er i første rekke muligheten for testing, og det miljøet som finnes der i dag. Mye takket være Norut. Det er de som har åpnet dørene for oss. Miljøet som finnes i Tromsø er viktig for Bardufoss, sier Holand.