Småregn og kjølig temperatur la ingen demper på fiskekonkurransen.

Klokka 1700 på torsdag kveld åpna man for 19. gang Fisk og fotball i Senjahopen. Da møttes man på kaia til Nergård til fiskekonkurranse for barn og voksne. Og frammøtet var det ingen ting å si på, til tross for småregn og en heller kjølig temperatur. Det var omkring 40 registrerte deltakere, for det meste barn. Men hver av dem hadde minst en hjelper med seg, enten det var foreldre eller besteforeldre, så rundt regna var det vel omkring 100 personer i virksomhet på kaia.

Fisker

En av de unge fiskerne, var Aron Wang Kristiansen (5).

– Jeg bor i Kroken i Tromsø, men er her på ferie hos bestemor og bestefar. Det er første gangen jeg er her på kaia. Jeg synes det er artig å fiske og har fått mye fisk, kunne han fortelle.

Dennis Wilsgård var vel en av de yngste fiskerne, tre og et halvt år gammel.

– Det er artig å fiske. Jeg har fått litt hjelp av pappa, sa han. Og med en total fangst på 3,44 kg hadde han all grunn til å være fornøyd.

Da fiskekonkurransen var over, ble selvfølgelig all fangsten behørig veid og registrert. Hvem som ble dagens vinner, får man ikke opplyst før enn på premieutdelingen på søndag. Fisken blir brukt til dyrefor, det finnes ingen i Senjahopen som kan tenke seg å spise fisk som er fiska fra kaikanten!

– Rår ikke med været

Kjell Andre Jakobsen er leder av årets Fisk og fotball.

– Været var ekstremt dårlig i går, men det er litt bedre i dag. Jeg er sjelglad for at vi ikke har den vinden i dag som vi hadde i går. Vi har omkring 40 som er registrert som deltakere i kaifisket og det er det normale. Jeg er glad for at det er bedre værmeldinger for helga, men været rår vi ikke med. Vi er nå ikke så godt vant her ute!

Bumperball

– Det er ikke mange deltakere i forballdelen?

– Det største problemet er at Salangen har en kjempestor fotballturnering nå i helga, så vi kom til at vi måtte finne på noe annet og fornya oss med å kjøre på bumperball. Det har slått an og vi har flere som kommer hjem i helga og stiller egne lag. Men vi har også et annet problem og det at det er færre og færre som spiller fotball her i bygda. For ti år siden hadde vi en masse aldersbestemte lag her, en ni ti stykker, men vi i dag vel har to tre igjen. Det er dessverre færre unge som spiller fotball. Så nå må vi tenke nytt og da kan kanskje bumperball være svaret. Det er en oppblåsbar bobledrakt, som bæres med skulderstropper og håndtak og passer for de fleste. Med overkroppen stappa inn i en beskyttende plastball, kan du gjøre det meste. Bumperballkamper kommer aldri til å bli som fotballkamper, men er veldig artig å være med på og å se på, sier Kjell Andre Jakobsen smilende.

Inne på kantina til Nergård hadde man kafé og Tone Alfredsen og Stina Johansen stekte deilige sveler som de solgte til en behagelig pris sammen med kaffe og brus.

Godt påhyrte ungdommer fiska ivrig. Foto: Birger Caspersen
Kafeen på kantina til Nergård var et poppulært sted. Foto: Birger Caspersen
Halyna Mazurenko kjøper sveler hos Tone Alfredsen (steker) og Stina Johansen. Foto: Birger Caspersen
Dennis Wilsgård har fiska hele 3,44 kilo Foto: Birger Caspersen