1. Hva er den viktigste saken for partiet de fire neste årene?

- KrF vil ha et inkluderende samfunn som alle opplever godt og meningsfullt. Vår politikk er å ha særlig fokus på de som av ulike grunner sliter og har det vanskelig.

2. Er partiet for eller imot konsekvensutredning av olje og gass utenfor Vesterålen, Lofoten og Senja? Og hvorfor?

- KrF sier nei til konsekvensutredning av olje og gass utenfor Vesterålen, Lofoten og Senja. Her er de viktigste gyteområdene for torsk og her må petroleumsnæringen vike for fiskeriinteressene. Vi må prioritere fornybare ressurser. 3. Hvordan er forsvarsstrukturen i Midt-Troms om fire år, om partiet kommer til makta?

- Vi vil beholde dagens forsvarsstruktur og gå inn for å beholde og utvikle helikoptermiljøet på Bardufoss.

4. Bør trålerne ha leveringsplikt?

- Ja, det skal dem ha. Fisken er en lokal og regional ressurs som skal komme lokalsamfunn langs kysten til gode.

5. Bør oppdrett flyttes på land, eller langt til havs?

- Landbaserte oppdrettsanlegg kan i noen tilfeller være fornuftig, men vil normalt kreve mye areal og energi. Det er viktig å satse på sjøbaserte anlegg med oppsamling av organisk avfall og sterke tiltak mot rømming. Begrenset tilgang til lokaliteter og utfordringer med rømning og lakselus gjør det interessant å se på muligheter for offshore havbruk lenger fra kysten.

6. Senja blir en kommune. Ser du for deg at flere kommuner i Midt-troms kan bli slått sammen?

– KrF er mot at kommunene skal bli slått sammen mot sin vilje, men mener det er fornuftig at kommunene er store nok til å kunne løse sine utviklings- og velferdsoppgaver i egen regi.Tror det kan være klokt at de fire kommunene som nå skal bli Senja kommune får gjøre jobben sin uten mer press om nye sammenslåinger.

7. Ser du for deg at sammenslåingen vil føre til mer sentralisering eller mer robuste lokalsamfunn?

- De nye kommunene får beholde like mye penger som før sammenslåingen. Det kommer derfor helt an på hvordan kommunepolitikerne i den nye kommunen prioriterer. Jeg håper og tror at vi i den nye senjakommunen får se kreative grep for mange sterke lokalsamfunn i hele kommunen.

8. Hvilke visjoner har du for samferdsel og jernbane i nord de fire neste årene?

- Det må lages en nasjonal vedlikeholdsstrategi for fylkesveiene der staten bidrar med økte årlige bevilgninger. Det må fattes oppstartsvedtak for bygging av jernbane fra Narvik til Tromsø. Det er på høy tid at Nord-Norge får sin andel av landets jernbaneinvesteringer.