Salangen IF Fotball har arrangert turneringen siden 2012, og årets turnering blir altså den sjette i rekken.

– Det begynner å gå seg til nå. Nå skal vi ut å merke banen i morgen, og ellers ordne det man trenger når man skal organisere nesten 100 lag på en og samme dag. Vi er godt i rute, forteller Stian Eggen, leder i Salangen IF Fotball.

– Veldig interesse for det

For Idrettsheia Cup foregår nemlig på en og samme dag. Det er noe de har merket interesse for og de har satt et tak på maks 100 lag,

– Ja, rett og slett. Det er ikke gjennomførbart med mer enn 100 lag for vår del. Klart, har man en fredag til søndags-turnering, så kunne man doblet antallet, men det er veldig interesse for å ha det på en dag. Det er lettvint og det er en avlastning for mamma og pappa, sier Eggen.

Når Folkebladet prater med Eggen på onsdag, er 96 lag påmeldt i øyeblikket.

– Men så kjenner man til at det kan lomme til noen på slutten, eller at noen kanskje trekker seg, sier han.

Lagene kommer fra Sortland i sør, til Tromsø i Nord. Bardu IL har hele 17 påmeldte lag. I år er også flere lag fra de ledre klassene med. Det er noe de har slitt litt med tidligere år.

– Vi har slitt litt med å få med de eldste lagene tidligere. I år er det seks eller syv lag i Jenter 16 og en egen gruppe med Gutter 16 også, og det har vi manglet en del år.

Har vokst

Siden turneringen ble arrangert for første gang i 2012, har antall påmeldte lag vokst, og de siste tre årene har tallet holdt seg stabilt høyt.

– Vi begynte på i underkant av 60 lag, så har det trappet seg opp de siste tre årene og vært i underkant av 100, forteller Eggen.

At turneringen har vokst, tror han er på grunn av det som allerede er nevnt. At turneringen starter og avsluttes på samme dag.

– Jeg tror rett og slett når det er sent i sesongen og med en turnering på en og samme dag, så er det lettere. De kan møte opp ni og være ferdig i fem-seks tida. Det er overkommelig for både stor og liten og det blir heller ikke så mye organisering for lagene for å få det til. Og det samme er at det er så kompakt. Du parkerer på Idrettsheia og alle banene er innenfor 200 meters radius, mener han.

Folksomt

Med fotballspillere, foreldre og andre som måtte være tilstde, forventer han at det blir riktig så folksomt på Idrettsheia på lørdag.

– Det er ti unger per lag i snitt og det blir ca 1000 unger. Mange av de er fra yngre lag og da er det gjerne mange foreldre, besteforeldre og familier som er med å heier. Så det er nok en 1500-1600 hos oss denne dagen.

– Det er bra for oss, og det er bra for næringslivet i bygda. Sport 1 i sentrum på Sjøvegan for eksempel, de har dobbel bemanning på en sånn dag. Så vi gir tilbake, og det er viktig i disse sponsortider, spesielt i småbygdene. Det er ikke alltid en plakat på en arena gir de så mye, men med 1500 på plass i bygda, så gir det mer salg i butikken og da føler de kanskje mer nytte med å sponse oss, mener han.

Værmeldingen for lørdag ser bra ut og det er meldt oppholdsvær. Eggen understreker imidlertid at de tåler litt regn om det skulle bli tilfelle, da de både har tribune med tak, åpent klubbhus og hallen hvor folk kan gå inn. Han ønsker alle velkommen og oppfordrer til å møte opp tidlig.

– Jeg oppfordrer folk til å komme tidlig i forhold til parkering, så de får kortest mulig gangvei til arena, avslutter han.