I underskriftsbrevet fra grunneierne kommer det klart fram at det ikke tillates kjøring over eiendommene før loven om skuterkjøring endres.

Ønsker et møte om saken

En av grunneierne, Rolf Lynum trakk i Folkebladet fredag spesielt fram reglene at det skal være minst 2,5 kilometer i luftlinje til hyttene for å kunne kjøre. Endres tolkningen av forskriftene slik fylkesmannen ber om vil mange hytteeiere i Salangen rammes. Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo har tro på at de skal klare å finne en løsning på floken.

– Underskriftslista er oversendt Salangen kommune, men i utgangspunktet er dette en sak mellom grunneierne og SIF Ski/SIF Trim. Kommunen kan ikke avgjøre denne saken. Men det vi kan bidra med er å få til at vi setter oss ned rundt bordet og ser på hva saken gjelder og hva en ønsker å oppnå. Ikke minst er det viktig å få forklart hva som er kommunens rolle i en slik sak. Jeg ønsker i første omgang et møte for å snakke sammen, sier hun.

– Kan jobbe partipolitisk

– For oss er det viktig å få forklart hva Salangen kommune kan gjøre i denne saken. Det er svært begrenset. Det kommunale handlingsrommet er svært lite i en sak der de ber om lovendringer. Men det er klart at de enkelte partiene i Salangen kan partipolitisk jobbe opp mot Stortinget og departementet. Det er jo her disse tingene avgjøres. Når det gjelder 2,5 km grensen, så ligger tolkningen av forskriften hos Fylkesmannen, som er regjeringens forlengede arm i Troms, sier hun.

– Men når det er sagt har vi som kommune ansvar for folkehelse og på en måte hva folk er opptatt av. Ut fra dette perspektivet er det viktig for Salangen kommune å bidra til å løse slike situasjoner, fortsetter hun.

Rammer trimmerne

– Det er ikke de aktive skiløperne som rammes av dette. Det er alle trimmerne og de som ønsker å gå en søndagstur. Men jeg er ikke der at jeg tenker så mye på konsekvenser nå. Vi må først og fremst snakke sammen. Poenget er også at denne underskriftslista fører ikke denne saken i den retningen de selv ønsker uten at de har sett på hva en i praksis ber om og hva en i praksis kan gjøre lokalt. Så får vi ta det derfra, sier hun.

årsaken: Grunneierne setter ned foten på grunn av regler for skuterkjøring. Foto: Frode Olsen Foto: Frode Olsen