Når man med fasit i hånden ser at keeper Tor Inge Kristiansen er lagets beste spiller, ja da skjønner man at å få med seg poeng fra Skeidbanen er en vanskelig affære. Legg til litt enkle feil og en dommer som ikke helt er på høyden, så skjønner man at det etter hvert blir en umulig affære.

– Planen var å holde Skeid borte fra målsjanser i første omgang og frustrere dem. Det lykkes vi med, men når vi gir dem overganger og målsjanser, så blir man straffet på dette nivået, konkluderer trener Alexander Samuelsen etter kampen.

Han hadde jobben med å lede laget mens hovedtrener Bjørn Johansen sonet karantene.

Skulle holde tett

Og han har så rett i at målsjansene ble forært. Noe som førte til at nevnte Kristiansen måtte i aksjon et par ganger.

– I pausen spurte jeg gutta om hvordan vi skulle angripe andre omgang. Vi ble enige om at vi skulle satse alt på å holde tett bakover, for vi opplevde at de begynte å bli frustrerte inn mot pausen, sier Samuelsen.

Men i stedet for potte tett, ble det pip åpent og allerede etter syv minutter satt den første bak Kristiansen og ti minutter etter satt nummer to der. Skeid fikk også en straffe i denne fasen, men den reddet Kristiansen mesterlig. Med lite hjelp fra forsvaret måtte han også rydde opp i returen. Hjemmelaget slapp seg litt ned etter dette og lot Finnsnes få spille litt mer ball, men mot slutten raknet det igjen. Oppskriften var den samme. FIL mister ballen på vei framover, blir overspilt og Skeid kommer fossende over dem og scorer.

– Tungt

– Dette er tungt, det skal jeg innrømme. Og jeg har ingen god forklaring på hvorfor det skjer, sier vikar Samuelsen.

Det kanskje verste med en sånn kamp er jo at de grønne ikke skaper en skikkelig målsjanse i løpet av 90 minutter. Et skudd fra 30 meter fra Grunnvoll, et mislykket skudd fra Sletten og et par halvfarligheter på dødballer er beholdningen fra Oslo denne søndagen. Neste helg kommer Follo på besøk til Finnsnes. Det er et av de andre lagene som ligger ille til i avdelingen. Den kampen MÅ vinnes.

– Ja, det er tungt å reise rundt å tape fotballkamper. Vi prøver, men jeg vet ikke hvordan vi skal komme oss opp av gjørma. Det er litt av en oppgave, sukker Andreas Løvland etter kampen.

KEEPER-VETERAN: Tor Inge Kristiansen var FILs beste, til tross for at han slapp inn fire. Foto: Per Steinar Markussen