Kriteriene som er lagt til grunn for å rangere kommunene i kommune-NM er næringsliv, privatøkonomi, kompetanse, arbeidsmarked, demografi og kommuneøkonomi. Tallgrunnlaget er fra 2016.

Svært fornøyd

Ordfører Nils Foshaug er naturlig nok svært fornøyd med at Målselv er den nest beste kommunen i Troms, etter Tromsø.

– Selvfølgelig er jeg fornøyd. Det er artig å bli høyt rangert etter attraktivitet og lokal arbeidskraft. Det er veldig greit at vi stiger på denne lista, det betyr at det skjer mye spennende i Målselv. Det er behagelig å være på plassen bak Tromsø. Slagordet «Målselv – Mulighetslandet» passer, sier Foshaug.

Inspirerende

Foshaug sier han ikke har vært inne i de ulike vurderingene som NHO har gjort, men lister opp flere årsaker til at han tror Målselv havnet så høyt på denne kåringen.

– Jordbruk og skogbruk investerer og har tro på framtiden, reiselivet er i vekst og Målselv fjellandsby begynner å markere seg igjen. Vi har høy kompetanse i bedriftene, videregående skole, godt næringsliv og selvfølgelig betyr Forsvarets tilstedeværelse også noe her. Det er et sammensatt bilde, men det skjer mye spennende i Målselv for tiden. Så mye spennende at jeg synes vi burde være et stykke oppe på den listen. Det er inspirerende, sier han.

Utfordring

Foshaug mener at Bardufoss lufthavn også spiller en stor rolle.

– Bardufoss lufthavn er utrolig viktig både for kommunen og regionen. Hvis vi går utenfor denne kommunen ser vi at også andre kommuner har vekst. Jeg tror regionen har potensial til å vokse ilag. Det vil styrke regionalt næringsliv og gjøre regionen til fremoverlente regionen som Midt-Troms bør være, sier Foshaug.

For Målselvs del ser han en utfordring.

– Vi har veldig mange offentlige arbeidsplasser. Å klare å utvikle enda flere private arbeidsplasser blir veldig viktig for oss, sier Foshaug.