Samlagsmesterskapet er et årlig skytterstevne for de skytterlagene som er med i Troms skyttersamlag og denne gangen var det til sammen omkring 160 deltakere fra i alt 14 skytterlag. Det er mange forskjellige klasser, fra rekrutt til klasse fem. I tillegg kom Heimevernklassen.

Det vanlige programmet varierer fra 25 skudd liggende i rekruttklassene, til de øvre klasser hvor man skyter liggende, knestående og stående. Så har man et program som heter Stangskyting, som ikke har noe med en stang å gjøre, men som er oppkalt etter en oberst som het Stang. Det går ut på å skyte så mange skudd som man vil på to ganger 25 sekunder og på forskjellige avstander. I tillegg har man felthurtigskyting med tre mål på tre forskjellige avstander, mål som skal treffes på kortest mulig tid.

Nytt standplasshus

Samlagsmesterskapet ble arrangert fra Gisund skytterlags nye standplasshus, hvor skytterne ligger innendørs, skjermet fra regn og annen nedbør. De skyter på skiver med elektronisk anvisning, og ved siden av seg har de en dataskjerm hvor de til enhver tid kan se sine egne resultater.

Det er ikke første gangen Gisund skytterlag arrangerer et slikt mesterskap og det var tydelig at her satt rutinene godt inne.

Fine premier

– Vi har mange gode medlemmer i laget som kjenner de fleste rutinene meget godt, så vi føler at vi har kontroll. I tillegg til diplomer og medaljer, er vi blitt sponsa av næringslivet med fine premier til skytterne og de setter både de og vi stor pris på, sier Erlend Nymo Oppsett i sekretariatet.

Samlagsmester ble ikke uventet, trippelskytterkongen Tor Erik Fossli fra Målselv skytterlag.

Stående skyting er den mest krevende formen. Foto: Birger Caspersen
Knestående blir straks vanskeligere. Foto: Birger Caspersen
Liggende skyting er vel den enkleste formen for skyting. Foto: Birger Caspersen
Gisund skytterlag var meget takknemlig for næringslivets sponsing av premier. Foto: Birger Caspersen