I stedet tok det tabelltreer Raufoss bare fem minutter å gjøre denne snuoperasjonen enda mer vanskelig da Anton Karl Petter Henningsson så en luke i FIL-forsvaret og fra 16-meteren slo ballen i mål til høyren for FIL-keeper Tor Inge Kristiansen. I et mistrøstig striregn så det ut som det plaget FIL-spillerne tungt at dette var en kamp de måtte og burde vinne.

Et 50-talls tilskuere som trosset striregnet på søndag fikk se en utgave av Finnsnes som ikke akkurat inngir noe håp om at dettev skal man snu til slutt. Til det er det altfor mange spillere som leverer langt under pari, og ikke minst flere spillere som ikke ser ut til å ha den selvtilliten som må til for å vinne kamper.

40-åringen innfridde

Den enste som får godkjent etter søndagens tap mot Raufoss er faktisk 40-åringen Tom-Inge Kristiansen. Han sto glimrende mellom stengene, og leverte i andre omgang flere praktredninger som gjorde at publikum bevarte ett håp om poeng i det lengste. Men i en periode hvor faktisk hjemmelaget klarte å få opp et visst trykk på Raufoss røk de siste håpet om poeng da det sviktet helt i markeringen i midtforsvaret hos Finnses, en svikt Anton Karl Peter Henningsson utnyttet smart og stakk gjennom og slo ballen opp i nettaket bak FIL-keeperen. Og ti minutter før slutt raidet Oskar Johannes Løken seg pent fri på venstresiden og smelte ballen nydelig inn i høyre hjørnet.

Ble vist bort fra banen

To minutter ute i andre omgang ble el Hadji Sega Gnom helt galt avblåst for offside da han ble spilt fri, noe FIL-trener kommenterte og ble tilsnakket av dommer Kent Gogo Hammer.

En seanse som dommeren hadde sterkt i minne da Bjørn Johansen senere reagerte på at ballen ble holdt unødvendig tilbake da FIL ble tildelt et frispark. En lite blid dommer kom opp med handa og viste FIL-treneren bort fra banen.

En fullstendig gal avgjørelse og gal vurdering av denne situasjonen. At ballen ikke ble levert til FIL, men holdt igjen var en ren provokasjon som skulle ha resultert i gult til den som holdt på ballen - at Bjørn Johansen reagerte på forsøk på å trekker ut kamptiden var ikke noe å si på. Å kunne reagere som han gjorde må kunne være tillatt uten at man av den grunn skal vises bort fra banen.

Joakim Nilsen måtte ut av banen etter et kvarter på grunn av strekk. Foto: Stein Wilhelmsen
Etter langt fravær på banen er Glenn Martin Andreassen ikke helt venn med ballen enda. Foto: Stein Wilhelmsen