Elvis Presley døde 16. august 1977 bare 42 år gammel og den 16. august i år var det markeringer over hele verden. Ute- og konsertstedet Pinne på Finnsnes ønsket også å minnes Elvis og det gjorde de med en Elvis- Weekend. På fredag med en konsert av Per Øyvind Winther med venner og på lørdag konsert av Marrakesh anført av vår lokale Elvis, Randor Nordnes. Han hadde med seg Gudrun Falck som gjestesolist, Steinar Anton på tangenter, Tore Lind på gitar, Kjell Jakobsen perkusjon og Einar Lønberg på bass.

Marrakesh

– Når Randor ringer har jeg bare lyst til å si ja. De i Marrakesh er flike og trivelige å opptre sammen med og jeg liker musikken de spiller. Jeg har hatt gleden av å blant annet å være med på turne. I dag skal jeg framføre ”Devil i disguise” alene, så har jeg flere duoer med Randor og ellers skal jeg kore, forteller en begeistret Gudrun Falck.

Gitaristen Tore Lind har spilt Elvis i mange år, hans melodier er en del av det faste repertoaret til Marrakesh.

– Han laget en masse flott musikk i sin tid, kanskje best på 60-tallet. Den gangen han stod fram, falt jeg for han og jeg setter fortsatt stor pris på hans musikk. Hans låter lever, mener Tore Lind.

150 tilhørere

Konserten var lagt til pubscenen oppe på Pinne og da den nærmet seg konserttid, hadde omkring 150 voksne tilhørere funnet vegen dit.

Alle konsertene til Elvis åpnet med hans første slager, ”That’s all right, mama” og det gjorde selvsagt denne også. Det var først en kraftig musikalsk markering av orkesteret, før selveste ”Elvis” Nordnes dukket opp og gav tilhørerne den første herlige musikkopplevelsen, fulgt av en sammenhengende rekke av andre gamle, kjære og kjente Elvis melodier. Publikum lot seg rive med, sang og klappet og noen lot seg også friste til å prøve dansefoten. Det var en time hvor man kunne kose seg med mye vellyd fra vokalistene Randor Nordnes og Gudrun Falck, bakket opp av et meget profesjonelt orkester. En herlig time! Og selvfølgelig ble Elvisarrangementet avsluttet på ekte Elviskonsertvis, med ”I cant help falling in love”! Det eneste som manglet var meldingen om at “The king has left the building”, men det hadde han heller ikke, for etter en stund så ble det en vanlig Marrakesh konsert til ut i de små timer.

Elvis

– Hva er det med Elvis som fascinerer deg slik, Randor Nordnes?

– Alt! Han var en type som hadde en magisk utstråling, den var bare fenomenal. Han kunne være sentimental og også grov og rampete. Hans låter er spesielle, også når han gjorde andres låter. Da bare ble de til Elvis-låter de også. Jeg har vært fascinert av han fra jeg var guttunge, den gangen hadde jeg to brødre som var til sjøs og kom hjem med Elvis-plater og da var det bare gjort. Jeg glemmer aldri da jeg for første gang hørte “Don’t be cruel”. Den sitter i hodet mitt fremdeles!

Fra venstre: Tore Lind på gitar, Gudrun Falck og Randor Nordnes solister, Einar Løberg bass og Steinar Anton tangenter. Skjult bak Nordnes, Kjell Jakobsen på perkusjon. Foto: Birger Caspersen
Fra venstre: Magnar Bjørkeng, Ror Helge Sørensen, Morten Fagerli, Hermod Larsen, Jarle Brox Johansen, Nan Andreassen, Eilif Skogheim og Trohn Hendriksen Foto: Birger Caspersen
Ann Berit Kristiansen og Stig Dahlhaug svinget seg til elvislåter Foto: Birger Caspersen