Gjennom Johnsen Gruppen AS er Jan Johnsen eier av Radio Bardufoss og Radio Tromsø. Johnsen er største aksjonær i Johnsen Gruppen AS.

Det er konsesjon for å sende både på FM og DAB som gjør at Johnsen ser lyst på framtida.

Til Nordlys sier Johnsen at han ser oppsving for lokalradioen når FM-nettet på riksradioen slukkes i Troms 13. desember.

Forlenget konsesjon

Radio Bardufoss og Radio Tromsø har nemlig fått konsesjon til å fortsette på FM-nettet fram til 2022. Samtidig har de samme radiostasjonene fått DAB-konsesjon fram til 2031.

Dermed ser Johnsen, ifølge Nordlys, muligheter til å dekke store deler av Troms fylke gjennom FM og DAB framover. Han er i gang med å investere for å satse på DAB. Samtidig investerer han i oppgradering av gamle FM-sendere for å nå flere lyttere.

Solid egenkapital

Radio Bardufoss økte driftsinntektene i fjor til 1,2 millioner kroner (opp fra 990.000 kroner), og fikk et overskudd før skatt på 25.000 kroner. Egenkapitalandelen var ved årsskiftet på 40,3 prosent.

I Radio Tromsø gikk inntektene ned fra 2,2 millioner kroner i 2015 til knapt 2 millioner i 2016. Underskuddet for fjoråret ble på 603.000 kroner. Johnsen sørget imidlertid for å styrke egenkapitalen, slik at egenkapitalandelen er oppe i 30,6 prosent.

Jan Johnsen ser økte reklameinntekter og inntekter fra bingo framover som viktig for å bedre lønnsomheta i selskapene framover. Samtidig skal det jobbes for å redusere kostnadene.