Lillian Halima Andersen er fra Bardu. Hun har deltatt i UKM i en årrekke, der hun både har bidratt med sceniske uttrykk og med malerier til kunstavdelingen. Hun har gått videre til landsfestivalen, og har også rukket å delta på arrangørsiden.

Daglig leder i UKM Arctic Troms, Odd-Halvdan Jakobsen, har fulgt utviklingen hennes over flere år.

– La meg si det slik. At selveste Universal Music har oppdaget og vil satse på et ungt talent i Nord-Norge– et talent som sikkert er ukjent for mange – er stort. Større enn flere kanskje tror, understreker Jakobsen, som likevel ikke er spesielt overrasket.

– For oss som har fulgt Lillian en stund, og har sett hvordan hun har utviklet seg, er det som om en brikke har falt på plass i puslespillet. Hun skriver tekster og musikk av høy kvalitet, samtidig som hun har et særpreg. Hun har evnen til å samarbeide med andre, og også på den måten skape god musikk.

Multitalent

Lillian Halima Andersen selv sier at hun ble kontaket av Universal Music før jul i fjor.

– Jeg ble selvsagt veldig overrasket, men utviklingen fram mot en signering har gått såpass mye frem og tilbake at jeg har rukket å vende meg til tanken på de store mulighetene dette gir, sier hun.

– Du både synger og spiller fiolin. Behersker du flere instrumenter?

– Ja, jeg spiller piano, og har begynt å lære meg å spille gitar.

– Du maler også flotte bilder. Har du lagt dette på hylla nå?

– Nei, jeg maler hele tiden. Det kommer jeg aldri til å slutte med. Men det er klart at det er musikken jeg vil satste mest på fremover.

Andersen skal begynne å studere på Noroff Høyskole og Fagskole i Oslo.

– Det legges opp til at jeg kan samordne disse studiene med det jeg gjør for Universal Music. En veldig fin ordning, synes jeg.

– Hva betyr egentlig denne signeringen med Universal for deg?

– Det betyr at jeg får anledning til å lage musikk. Jeg får jobbe med mange dyktige mennesker, og muligheten til å knytte kontakter og bygge et nettverk.

– Det høres ut som om du får en god del jobb fremover.

– Ja, men det er dette jeg vil. Jeg kommer til å satse 110 prosent, det er musikk jeg ønsker å drive med.

Takk

Lillian Halima Andersen benytter anledningen til å sende en takk til flere.

– Jeg vil takke alle hjemme i Bardu som støttet meg da jeg begynte med musikk. Jeg vil også takke Odd-Halvdan Jakobsen og UKM. UKM er en utrolig viktig arena for alle unge som vil utvikle sine kunstuttrykk.

Odd-Halvdan Jakobsen mener at Lillian Halima Andersen har det som skal til for å oppnå en musikalsk karriere.

– Det aller viktigste er nok at hun lager sin egen musikk. Det er noe vi vektlegger sterkt i UKM, og en artist som ikke produserer sitt eget stoff er sjanseløs i dagens musikkbransje. Lillian gjør det, samtidig som hun synger veldig godt og behersker flere instrumenter. Hun har dermed alle forutsetninger for å lykkes, konkluderer Jakobsen.

Lillian Halima Andersen (th) på scenen under fylkesmønstringen i UKM i 2016 i et samarbeidsprosjekt som gikk videre til landsfinalen. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Lillian Halima Andersen behersker instrumentene fiolin, piano og gitar i tillegg til å være svært god på vokal utførelse. Foto: UKM Arctic Troms
Daglig leder Odd-Halvdan Jakobsen sier at han vil følge Lillian Halima Andersen karriere med spenning fremover. Foto: Reidar Ingebrigtsen