De siste tre årene har hun vunnet både første, andre og tredjeplass i den årlige designerkonkurransen for edelsmeder og smykkedesignere arrangert av Norwegian Assosiation og Jewelry Designers (NAJD).

Nå er smykkedesigner Ina Gravem Johansen invitert til å stille ut smykker i regi av NAJD på Stortinget 5. september i år.

- Spent

- Jeg er veldig spent, og har aldri vært på Stortinget før. Jeg tror nok det blir kjempe artig, og spesielt den orginale vrien med å ha utstillingen så nært beslutningstakerne, sier kunstneren.

Johansen fra Kårvikhamn i Lenvik er utdannet edelsmed og smykkedesigner og driver firmaet IGJ Design fra hjemmet sitt i Kårvikhamn. I vår kom hun ut med sin nyeste kolleksjon «Skog», og har totalt gitt ut seks store og flere små kolleksjoner siden hun startet opp.

Når hun nå er inviterte til å stille ut sine smykker på Stortinget er det sammen med 15 andre norske smykkedesignere som plukkes ut etter en kvalitetutvelgelse.

Utstillingen skjer i samarbeid med Nasjonalmuseet. Den skal bidra til å sette kunst -og kultur på dagsordenen, og spesielt norsk smykkedesign.

- Det er stor stas å ha blitt plukket ut til å være en av deltakerene på denne utstillingen. Utstillingen er godt timet før stortingsvalget, og er en original måte å løfte norsk kunst, design og håndverk som et politisk satsingsområde, sier Johansen.

Vil påvirke politikerne

Hun sier at samtidig som kulturelle inntrykk er viktige i folks liv, føler hun de blir nedprioritert for eksempel i grunnskolene. Hun påpeker at kunst og kultur i samfunnet må prioriteres og vektlegges fra politisk hold sentralt. Derfor synes hun også det er ekstra gøy å få være med på utstillingen på Stortinget.

- Jeg liker veldig godt den tanken om å få vise oss fram og si «hei, her er vi», for jeg synes det er viktig at politikere tar kreative næringer seriøst. Og så synes jeg selvfølgelig at det er en ære å bli plukket ut til utstillingen, sier Johansen.

TIL STORTINGET: Ina Gravem Johansen er invitert til å stille ut smykker på Stortinget 5. september. Foto: Aliona Pazdniakova. Foto: Aliona Pazdniakova