Dette var en av de gamle bussene i flåten til ærverdige Senja Rutebil AS i Vangsvik. I gode, gamle dager var Senja Rutebil øyas eget busselskap. Selskapet var «skreddersydd» for øya, og hadde sjåfører bosatt rundt om i de forskjellige bygdene.

Dette var sjåfører som kjente topografien og behersket den til fingerspissene. Dessverre ble alt dette borte da Senja Rutebil mistet sitt hegemoni i og med at Troms fylkeskommune lyste bussdrifta på Senja ut på anbudskonkurranse i 2009. Senja Rutebil tapte konkurransen, og rutetrafikken ble overtatt av Cominor.

Senja Rutebil, som på det meste hadde hatt 48 helårs ansatte, 34 busser, sju lastebiler og to andre kjøretøyer (kilde: Wikipedia), måtte dermed trappe ned. I dag driver selskapet videre med turbusskjøring og verksted. Bussen på bildet er trolig av 60-70 talls modell. Den ble brukt blant annet i ruta til Gibostad og Silsand, og en av sjåførene som førte den var Haldor Fredriksen som bodde på Skognes. Bussmerket er uvisst, men sannsynligvis er det en Scania.

Senja Rutebil holdt seg imidlertid mest til Mercedes.

Tekst: Vidar Bjørkli. Foto: Fra Folkebladets arkiv.