Denne ferga har ikke gått på flere år

Det sier Harald Jakobsen fra Trollvika i Lenvik. Han leier ut rom hjemme hos seg selv til turister via Air BnB-systemet.

Vil vekke ferga til live Nå mobiliseres det for fullt på Sør-Senja for å få Øylandsruta opp og gå igjen. Turister skulle ta ferga

Det han snakker om er fergeforbindelsen mellom Harstad og Skrolsvik som har vært nedlagt i noen år. Likevel står fergeforbindelsen oppført på kartet til brosjyren Senjaguide for 2016/2017.

- Jeg snakket med to franske turister som leide rom hos oss. De hadde vært rundt på hele Senja, og nå skulle de videre til Vesterålen. De hadde tenkt seg ut til Skrolsvik for å ta ferga derfra til Harstad, forteller Jakobsen.

- Jeg fortalte dem at den ferga hadde ikke gått på flere år. Og de tok da opp Senjaguiden og pekte på kartet hvor det var merket opp at ferga gikk.

Skal jobbe for videre fergedrift I et møte om fergesituasjonen på Sør-Senja ble det torsdag satt ned ei arbeidsgruppe som vil ha fergesambandet opp og gå igjen. - Helt bak mål

Jakobsen synes det er dumt at turister blir villedet på denne måten.

- Det er dumt at man ikke leser bedre korrektur på brosjyrene som gies ut. Det er jo egentlig helt bak mål at det står slike feil. Det kan jo være flere turister som blir villedet og drar ut til Skrolsvik for å vente på denne ferga, sier han.

- Beklager

Brosjyren gies ut av Visit Senja. Reiselivssjef Line Miriam Sandberg i Visit Senja sier det rett og slett har oppstått en feil da det skulle trykkes nye brosjyrer.

- Feilen stammer fra den gamle brosjyren som var da ferga gikk. Det har desverre blitt en følgefeil i trykken slik at den har hengt med på den nye brosjyren, sier Sandberg.

Hun sier korrekturen var lest og de trodde alt var rettet opp, men at denne feilen altså likevel hang ved.

- Vi kan ikke annet enn å beklage. Vi prøver også så godt vi kan og rette opp og prøver konstant å opplyse turistene som er innom oss om denne feilen, sier Sandberg.

Det er nå ikke flere eksemplarer igjen av Senjaguiden, og Sandberg lover å rette opp alle feilene til neste utgave.