På initiativ fra seniorrådet i Bardu, har en prosjektgruppe blitt etablert startet jobben med et fremtidig aktivitetssenter for de eldre i kommunen.

– Vi er helt i startfasen av prosjektet for å etablere et møtested ned aktiviteter av forskjellig slag, sosial sammenkomst og slike ting. Det er et manglende tilbud her, som så mange andre steder i landet og i løpet av året skal forslaget behandles politisk, sier Ernst Hansen (H), leder av Bardu seniorråd og prosjektgruppen.

Arbeidet

Prosjektgruppen består av totalt fem personer. Disse kommer fra seniorrådet, kommunen, landsforeningen for hjerte- og lungesyke og forsvarets seniorforbund.

RASKT Leder i Bardu seniorråd og prosjektleder Ernts Hansen (Høyre) håper den videre prosessen i etablering av et aktivitetssenter vil skje raskt.

– Det vi gjør nå er å se nærmere på hvilke aktiviteter et slikt senter skal ta for seg, vi skal foreslå et sted og jobbe med litt ned det økonomiske. Deretter skal vi legge det frem for seniorrådet, så skal det deretter opp i kommunestyret, forklarer Hansen.

Behandling

Han har stor tro på at forslaget vil bli raskt behandlet i kommunen.

– Dette vil være et aktivitetssenter som gjelder for alle pensjonister i Bardu, og vi kommer til å følge opp saken også inn i den politiske behandlingen av forslaget. Jeg mener at når vi først har satt det i gang, skal vi få dette på plass ganske fort, sier Hansen.

– Når ser du for deg at tilbudet vil være aktuelt for innbyggerene?

– Det vil være vanskelig å si. Prosjektgruppas arbeid vil være ferdig allerede i november, så det kommer til å gå fort hos oss. Så får vi håpe da, at det går like fort hos kommunen, avslutter Hansen.