Torsdag ettermiddag åpner Statens vegvesen den nye avkjøringa fra E6 på Rustahøgda i Målselv.

Det kjører nesten 6.000 biler på E6 forbi krysset hver dag, og mange av disse tar av og kjører inn til Polarbadet, næringshage, ungdomsskole og nå også den nye videregående skolen som åpner i høst.

Viktig å åpne før skolestart

– Den nye avkjøringen er et trafikksikringstiltak som det var viktig å få på plass før skolestart, sier prosjektleder Geir Østvik i Statens vegvesen.

Den nye avkjøringen er flyttet 100 meter lenger sør fra der den gamle avkjøringen er. Når den åpner klokken 16.00 i dag, torsdag, blir den gamle avkjøringen samtidig stengt.

Østvik sier krysset mellom E6 og Ole Reistad veg i dag er lite oversiktlig fordi det kommer rett etter en bakke.

Mer oversiktlig

Det nye krysset kommer litt lenger bort i et flatt område med bedre sikt.

– Det blir mye mer oversiktlig. Med den nye avkjøringen vil du se trafikken som kommer fra nord, sier Østvik.

Arbeidet med det nye krysset startet i begynnelsen av august, og prosjektet koster totalt 800.000 kroner. Det er entreprenøren Målselv Maskin som har utført jobben for Statens vegvesen.

Større plan for området

I tillegg til den nye avkjøringen som åpner i dag, er det blant annet fortau, kollektivterminal og oppstillingsplasser for busser inkludert i den helhetlige planen for området som vegvesenet har utarbeidet.

Hele planen har en prislapp på totalt 28 millioner kroner, men mangler foreløpig finansiering, opplyser vegvesenet.

- I mellomtiden starter vi med dette krysset. For oss har det vært viktig å komme i mål med det før skolestart. Da øker trafikken inn til Rustahøgda betraktelig, sier seksjonsleder for plan og forvaltning i Statens vegvesen, Edel Austlid, i en pressemelding.

Slik blir den nye avkjørselen. Foto: Statens vegvesen