Det opplyser musikkonsulent Nina Therese Bakke ved NMF, som er en forkortelse for Norges Musikkorps Forbund. Første kursperiode var lagt til 24. 28. juli, der man fulgte opp med et nytt kursopplegg noe senere i sommer.

– Kursene ble arrangert på Salangen skole. Alderen på korpsmusikere og drillere var fra 12 år og opp til 20 år. Mange av de påmeldte er unge som til daglig spiller eller er drillere i korps i Salangen og nærliggende kommuner som Lenvik, Tjeldsund, Narvik, Tromsø og Harstad, forklarer Nina Therese Bakke.

– Er det første gang dere arrangerer et slik kurs i Salangen?

– Det er første gang vi gjør det i Salangen, men vi har jo arrangert mange lignende kurs andre steder i landet.

Stigende interesse

– For noen år siden gikk det ganske mye nedover med korpsbevegelsen i Norge. Hvordan vil du beskrive dagens situasjon?

– Som positiv. I dag er interessen for å spille i korps stigende over hele landet. Vi håper jo at denne trenden skal fortsette, og gjør alt vi fra vår side kan for at dette skal fortsette. Det er naturlig nok vanskeligst å stable et korps på bena på små steder som kanskje ikke har mennesker med den kompetansen som kreves for å drive med korpsarbeid.

Alle instruktørene som jobber for Norges Musikkorps Forbund er personer med solid faglig ballast, som til daglig livnærer seg som profesjonelle musikere.

– Alle som jobber med korps sier at det også er en veldig sosial ting.

– Ja, det er det. På kursene vi arrangerer er det ikke bare øving og terping. Det er også lagt opp til lek og sosiale aktiviteter på kveldstid. Dette er noe som jeg tror alle som jobber med korps vektlegger med lignende opplegg for sine korps.

Integrering

Nina Therese Bakke vil også rose Salangen kommune, som hun mener har lagt ting veldig godt til rette for kursholderne, blant annet i form av lokalene den har stilt til disposisjon.

– Kommunen har utvist stor hjelpsomhet og smidighet. Dette har gjort at vi har hatt et veldig hyggelig opp i Salangen, noe jeg tror at alle de unge som har deltatt i kursoppleget vårt også har hatt, understreker Bakke.

Læring, spilleglede og utvikling er ifølge Nina Therese Bakke bare noen av satsingsområdene innen korpsarbeid.

– Korpsarbeid handler også mye om sosial integrering, på tvers av alder og instrumentrekke. Her skal alle spille på lag uavhengig av hvor gamle de er eller hvilket instrument de trakterer i korpset.

Musikkonsulent Nina Therese Bakke i Norges Musikkorpsforbund fotografert under sitt opphold i Salangen. Foto: Hans-Ingar Aandahl
Musikanter og instruktører i sving på Salangen Skole. Foto: Hans-Ingar Aandahl
Integrering er ifølge Nina Therese Bakke innen korpsarbeid. Foto: Hans-Ingar Aandahl