To av medlemmene av denne trioen er også pionoverter, som har arrangøransvaret for sommerens «Time For Music»-konsertserie. Det er Mia Synnøve Moldsvor og Patrick Holmstad, som tok over stafettpinnen etter Aslak Olsen Hoel og Sander Olsen Hoel, som hadde pianovertansvaret første halvdel av sommeren, med start mandag 26. juni. Patrick Holmstad hadde oppgaven som pianovert også i fjor, som var første året sommerkonsertserien ble arrangert.

- Bedre enn i fjor - se video her.

– Sammenlignet med i fjor har oppmøtet på konsertene jevnt over vært mye bedre. I fjor var det for eksempel bare én konsert der foajeen og kafeen var full av folk. I år har det vært tilfelle på fire av konsertene, forklarer Holmstad.

Han tror noe av årsaken til det er at konserttilbudet er blitt litt mer kjent.

– Men i år som i fjor har besøket gått litt opp og ned, men noen har stukket innom på alle konsertene i sommer. En del av disse er trofaste publikummere som kommer tilbake.

Mer spredning

Patrick Holmstad sier også at man i år har lagt seg på en linje der det parkerte pianoet ikke nødvendigvis tas i bruk.

– Vi har blant annet hatt besøk av band og noen som spiller gitar, og har hatt fokus på at pianoet ikke nødvendigvis behøver å være i sentrun hele tiden.

At oppmøtet også i år har variert litt har også en annen årsak.

– Vi har lagt oss på den linjen at vi ringer hurtigruta en tid før den anløper Finnsnes. Av og til har vi ikke fått svar, og av og til ser det som om opplysningen om konsertene våre ikke er blitt videreformidlet til passasjerene om bord på en tilfredstillende måte, påpeker Mia Synnøve Moldsvor.

Hun tror at uansett at tilbudet må sette seg litt mer før storinnrykket kan ventes.

– Om to-tre år, når konsertserien i Kunnskapsparken er mer kjent, tror jeg vi vil se et helt annet oppmøte på dem.

– Har dere fått noen tilbakemeldinger fra passasjerene fra hurtigruta?

– Det har vi. Noen vender tommelen opp og smiler oppmuntrende til oss når de forlater etter konsertene. Andre vil gjerne gi oss tips selv om vi forsøker å forklare at disse konsertene er helt gratis, svarer Patrick Holmstad.

Evaluering

– Kommer denne konsertserien til å fortsette?

– Slik jeg har forstått det skal de være et prøveprosjekt som varer i tre år. Etter det vil Kulturskolen i Lenvik foreta en evaluering. Så det kommer i hvert fall til å fortsette neste år, påpeker Holmstad.

– Men dette er vel ganske rimelige konserter å arrangere?

– Ja, det er det. Alle som opptrer gjør jo det helt gratis, mens vi som pianoverter får en sommerjobblønn som burde være overkommelig. Men det aller viktigste for en fortsettelse er at folk møter opp på konsertene. Gjør de ikke det vil nok ikke kulturskolen se noen hensikt i å arrangere dem lenger. Noe av hensikten med dem er jo å vise fram unge talenter fra vår region. Men da må de jo ha noen å vise seg fram for, fastlår Patrick Holmstad.

VELKLINGENDE: Patrick Holmstad og Mia Synnøve Moldsvor fremfører den nydelige låten «Everglow» på henholdsvis piano og vokal og vokal. Foto: Reidar Ingebrigtsen
AKKOMPAGNEMENT: Charlotte Mathisen akkompagnerer Mia Synnøve Moldsvær på tangenter. Foto: Reidar Ingebrigtsen