Veterankjøretøyene seig inn og ut av campingområdet, som var godt fylt av velstelte glimt fra bilhistorien. Alt fra lastebiler til traktorer og andre kjøretøy med behov for blytilsetning, glinsa om kapp i solstrålene.

– Det her er egentlig historie på hjul. Til tross for litt ustabilt vær har vi her rundt 60 påmeldte kjøretøy. Tar man ned de som bare stikker innom, det nok er rundt 100 kjøretøy, forteller leder i Gammelhorken Veterankjøretøy, Tom Dahlø.

Terrassegjengen

Noen som trolig har vært på biltreff før, er gjengen fra Tromsø, som har bytta tippkassen på en lastebil med en campingvogn. Terrasse har de selvfølgelig også montert.

Slik møtes de som elsker gamle biler - se video her.

– Terrasse ja, vi må ha litt oversikt. Vi drar på en del treff, så vi må ha noe ordentlig å sitte på. Det er det man kaller en stor campingbil. Det er ti minutter og så har man vanlig tippkasse på den, så man får brukt bilene på både på treff i helgene og til vanlig kjøring i ukedagene, humrer Harald Nilsen.

– En sykdom vi alle har

Treffet trekket til seg folk fra nær og fjern. Fra Birtavarre i Kåfjord, har Alf-Martin Tangstad tatt med seg en 1968-modell Volvo feltambulanse, som i sin tid tjente Forsvaret.

– Jeg har mange andre militærambulanser stående hjemme. Det her med gamle kjøretøy er en sykdom vi alle har. Jeg kjører rundt på treff og overnatter bak i bilen. Den har to varmeapparat, så denne fryser du ikke i, sier Tangstad, iført en passende flisjakke fra Forsvaret.

Historisk sus

Kåre-Gunnar Hansen fra Storslett har tatt med seg en Renault med en spesiell historie.

– Det er en 1967 Renault 8 Gordini, som en rallyutgave av bilen. De som er på min alder husker Jon Unnerud, som kjørte rally med disse bilene. Denne bilen kjørte Unnerud med, blant annet Rally Monte Carlo i 1968. Som du ser så har jeg klistremerker fra Monte Carlo på bilen. Det er en bil med rik historie, som jeg har vært ute etter i mange år, fordi det er veldig få av disse bilene som er i kjørbar stand, forteller Hansen engasjert.

Sosialt: For Alf-Martin Tangstad fra Birtavarre, er det sosiale det viktigste på biltreffene. Han forteller at det blir noen slike treff iløpet av en sommer. Foto: Fredrik Kampevoll
Terrasse: Harald Nilsen og kompisene har tatt turen fra Tromsø til treffet i Botnhågen. Med campingvogn på lastebilen og terrasse, står det ikke noe på fasilitetene. Foto: Fredrik Kampevoll
Fullt: Området var godt fyllt opp med gamle kjøretøy. Til sammen er det lagt inn en del årsverk i alle kjøretøyene som har tatt turen innom. Foto: Fredrik Kampevoll
Historisk: Renualten til Kåre-Gunnar Hansen har en rik historie. Blant annet kjøre denne bilen rally Monte Carlo i 1968. Foto: Fredrik Kampevoll