Olsen er oppvokst på Senja, tidligere hurtigbåtkaptein mellom Harstad og Tromsø og vel vant med havet og fisking.

Men aldri har han opplevd lignende episoder på sjøen enn det han og kameraten, sammen med hans kone Astrid Irene Movik, opplevde torsdag, skriver Harstad Tidende.

«Bala» med den i 20 minutter

– Vi dro i utgansgpunktet ut for å fiske småsei ved Lysgrunnen i Vågsfjorden, en liten halvtimes gange ut fra Skrolsvik, forteller Olsen.

– Jeg tok imidlertid med et kveitva med 60-70 angler som vi kastet ut, da jeg ofte har fått kveiter på mellom 20-50 kilo i dette området. Da vi dro opp dette skjønte jeg at vi hadde «bært i nokka stort». Vi «bala» med den cirka 20 minutter, men det var først da kveita kom opp til overflata at vi så hvilket stort udyr vi hadde fått på, sier Olsen.

Måtte slepe den tilbake

– Det skal normalt noe til, men jeg innrømmer at jeg ble både skjelven og mållaus da jeg så beistet ved båtripa. Jeg skjønte umiddelbart at vi var sjanseløse på å få den ombord i den 17 fot store båten vi gikk med.

– Vi festa derfor en ekstra krok i kveita slik at den nærmest hang i båtripa, og slepte den tilbake til Skrolsvik. Jeg ringte en kjenning som eier ei kai med krane der, som kom til og hjalp oss å heise kveita på land, forteller Olsen, og legger til at han fredag fikk solgt hele kveita.

– Jeg slo til på et bud på nesten 4.000 kroner for hele beistet, sier han lattermildt på telefon fra Senja.

«Once in a lifetime»

Han sier at han mang en gang har undret seg på hvorfor han aldri har fått ei virkelig stor kveite på kroken, og hadde nærmest gitt opp å få oppleve det.

– Nå skjedde det som antakelig er en «once in a lifetime»-opplevelse. I hvert fall blir jeg vel neppe satt helt ut og så lang i maska dersom en slik rugg skulle bite på en gang til, sier Idar Olsen.

STORKJEFTET: Det er dimensjoner på en kvite som veier 181 kilo. Foto: Astrid Irene Movik