– Vi har lyst til å ha litt egenregi i prosjekter, og ikke bare være avhengig av andre. Når vi har hatt kapasitet har vi derfor utviklet egne prosjekt. Dette er en del av framtiden vår, sier daglig leder Espen Haugan i Aktør som Bygger.

Det lokale entreprenørselskapet kjøpte i 2015 opp eiendommen som ligger like ved Finnsnes Idrettspark for 2,1 millioner kroner.

– Vi kjøpte eiendommen med det formål å utvikle det til et boligprosjekt, og i fjor høst startet vi utviklingsarbeidet, sier Haugan.

– Utviklingsprosjekt tar tid så vi har jobbet med det en stund. Vi har jobbet med konseptet, utformingen, og det å få utnyttet mest mulig av eiendommen, fortsetter han.

Nå er Høyden 13 lagt ut for salg. Boligbygget består av seks leiligheter fordelt over to etasjer, hvor den dyreste koster nesten 7,5 millioner kroner og den billigste koster i underkant av 1,8 millioner kroner. Alle leilighetene har høy standard.

Kvalitet og komfort

Prosjektet har en verdi på i overkant av 20 millioner kroner, eksklusiv moms.

– Det er et moderne bygg, og det avviker således med omkringliggende bebyggelse. Men sentrum er nødt til og utvikle seg, og om noen år er det nok 50-talls bygningene som er avvikene i bybildet, sier Haugan.

Han sier de har hatt fokus på kvalitet og gode løsninger.

– Vi har valgt en standard som vi mener er litt over gjennomsnittet. Vi tror folk ønsker det i dag. Folk er kvalitet- og komfortbevisst.

Leilighetene i Høyden 13 har blant annet vannbåren varme, store vindusflater og parkett.

Egen hybel

Det er veldig stor variasjon i størrelsen på leilighetene, hvor den minste har et bruksareal på 43,6 kvadratmeter og den største på 168,6 kvadratmeter. De største ligger i toppetasjen med best utsikt, og har også en egen hybel.

– Det er stor etterspørsel etter litt større leiligheter for store familier. Med dette tilbyr vi en stor leilighet med mulighet for en biinntekt, da kostnaden er relativt stor for en slik leilighet. Dette er et konsept vi også ser i andre byer og vi hadde lyst å prøve det ut her på Finnsnes, sier Haugan.

Han sier spaden settes i jorda for prosjektet, så snart tre eller fire av leilighetene er solgt.