Den kristne privatskolen, som har både ungdoms-og videregående skole, leverte et overskudd på drøye 2,7 millioner kroner i fjor.

– Overskuddet kommer elevene til gode. Som privatskole skal all statsstøtte skal komme elevene til gode, forteller rektor Anette Sørensen Rege, og viser til at det ikke skal tas utbytte fra private skoler.

Nordborg er eid av Norsk Luthersk Misjonsjonssamband. Som privat skole har eierne ikke lov til å ta ut utbytte fra skolen.

Overskuddene gjør det mulig å investere.

– Vi har hatt lave utgifter på kapital og eiendom, på grunn av eldre bygningsmasse. Planene om å bygge ut vil tære på. God og fornuftig drift er nødvendig for at vi skal kunne utvide lokalene.

Planene om å utvide nærmer seg realisering.

– Vi håper nybyggene skal være klar til neste skoleår. Håpet er å få ut et anbud nå i august, sier rektoren.

Todelt forklaring

Årsaken til overskuddet fra 2016 er todelt.

– Vi har stabilisert oss på et ok elevtall, og har en veldig økonomisk fornutftig drift. Nordborg drifter svært stramt, noe de ansatte er med på å gjøre mulig. De står på og gjør en utrolig jobb. Private skoler får statsstøtte som dekker 85 av kostnadne per elev, og da er det ikke støtte til husleie, sier Rege.

Skolen har hatt god dekning på skoleplassene.

– Vi har hatt fulle klasser, noe som er veldig viktig økonomisk. Vi har til sammen 150 elever på de videregående linjene, og 75 elver på undomsskolen. Vi har godkjenning for 90 elever på ungdomsskolen, og har nok søkere til dette, men vi mener 25 elever gir store nok klasser på ungdomsskolen, sier rektoren.

Etter Nordborg utvida drifta med ungdomsskoleklasser fra og med 2013, ser oppadgående kurve økonomisk.

– Går man inn i drifta ser man ungdomsskoledrifta går akkurat rundt. Drifta vår er delt i fire med ungdomsskole, videregående skole, internat og eiendom, sier Sørensen Rege.

Utvider: Nordborg videregående skole skal få en real oppgradering fra og med neste skoleår, hvor det etter planen skal stå ferdig et nytt bygg hos skolen.