Maskinentreprenøren er langt fra fornøyd med fjoråret.

– Vi er ikke fornøyd med fjoråret, og har derfor gått inn og sett på hvilke deler av drifta som har gått dårlig, for å gjøre det bedre fremover. Her kom vi frem til at det var tre oppdrag som ikke gikk særlig bra, og dermed førte til underskuddet, sier daglig leder Trond Pettersen.

Han ønsker ikke å gå inn på hvilke prosjekt som har gitt den dårlige uttellinga og hvorfor.

– God med arbeid

Å få nok arbeid har ikke vært noe stort problem for firmaet, som holder til i Botnhågen.

– Tilgangen på oppdrag og ordre har vært og er god. Fra 2015 til 2016 økte vi også antall ansatte. Samtidig er marginene pressa, slik at vi hele tiden må være på, sier Pettersen, og forsetter:

– Det er såpass gode tider for bransjen at man skal klare å drifte lønnsomt.

Bedre samla

TP Maskin er en del av TPI-konsernet, som er eid av Trond Pettersen. Et av datterselskapene i konsernet er Maskin og Anlegg AS.

– Ser man konsernet under et er tallene bedre. Maskin og Anleggs overskudd gjør at konsernet under et går med pluss, sier Pettersen.

Maskin og Anlegg hadde et overskudd på nesten 4,3 millioner kroner på driftsresultatet. Bedriften driver pukkverket på Finnsnes og Buktamoen. Konserntallene til TPI er foreløpig ikke klare.

Lysere utsikter

Pettersen mener 2017 ser bedre ut enn fjoråret for TP Maskin.

– Det er ennå tidlig å si hvordan året blir for oss. 2017 ser foreløpig bra ut, og vi virker å øke omsetninga. Her må vi bare være på, sier han videre

Solid

2016 må sies å være et unntak heller enn regelen. Bedriften har gått med solide overskudd de siste årene, og har bygd opp en god økonomisk buffer.

– Vi har bra med egenkapital, som gjør at underskuddet ikke får større betydning for oss, sier Pettersen.