De har aldri hatt så mange elever før. Senja videregående skole får hele 670 elever til høsten. Det er 70 flere enn skoleledelsen forventet.

- Vi ble veldig overrasket. Vi var forberedt på rundt 600 elever som det var i fjor, sier rektor Stein Erik Svendsen.

Steget med 170 på to år

Fra å ha like over 500 elever i 2015, steg tallet til rundt 600 elever i fjor etter at nybygget i Finnfjordbotn kom. Og nå har altså enda flere elever søkt seg til skolen.

Med 670 elever er Senja videregående skole blitt blant de største skolene i fylket. Størst er Ishavsbyen i Tromsø, mens Senja og Kongsbakken kommer hakk i hæl.

- Flere årsaker

Svendsen tror det er flere årsaker til at flere elever søker seg til skolen.

- Det ene er at det har blitt større interesse for naturbruk som vi har her. Det andre er at vi har fått flere nye tilbud ved skolen, sier Svendsen.

Senja vgs har fått en ny innføringsklasse, har fått overført TIP (Teknikk- og industriell produksjon) fra Bardufoss og så har de fått en ekstra påbygningsklasse i år.

På grunn av det økte elevtallet må skolen flytte elever fra skolestedet i Finnfjordbotn til skolestedet i Gibostad.

- Det er så stor økning at vi er nødt til å flytte noen elever til Gibostad. Vi flytter voksenopplæringa og så flytter vi den ene påbygningsklassen dit, forteller Svendsen.

Skolestart i år er 21. august. Svendsen forteller at de har økning i søkermassen på flere av linjene. De fleste skoleklassene er fulle.

- Stort sett alle klassene er fulle og flere er det lange ventelister på. De største ventelistene er det på VG2 Kjøretøy og på ambulansefag, forteller han.