Det opplyser biblioteksjef Kristin Strand Iden ved Lenvik Bibliotek.

– Vi har alltid vært heldig med været på bokloppemarkedet. Da vi holdt til utenfor inngangen til kulturhuset skein sola. Når vi flytter det inn i biblioteket i Kunnskapsparken regner det, påpeker biblioteksjefen.

– I dag regner det. Er det flere enn vanlig på bokloppemarkedet på grunn av det?

– Egentlig ikke, vi har alltid hatt bra oppmøte på bokloppemarkedet vårt. Folk møter opp tidlig for å sikre seg best mulige røverkjøp.

– For det er billig her?

– Ja, veldig billig. Her koster en bok mindre enn stort sett alt annet som er til salgs.

– Hva er det folk er ute etter?

– Det varierer selvsagt, men de ulike tidsskriftene vi selger er et veldig populært salgsobjekt. Vi selger jo et helt årsabonnement av dem i slengen. Men også bøkene og DVD-ene vi selger går som regel unna.

– Regner du med at det blir gjort rent bord her?

– Det er jo det vi håper på, og ingenting ville vært bedre enn det. Det skal nok godt gjøres at alt går ut. Men uansett er vi glade for å kunne tilby litteratur til folket for en svært billig penge.

Kunder

To av dem som besøkte Bokloppemarkedet var Helle Bendiksen og Ulv Holmer, som begge gjør sin daglig dont i Lenvik kommune.

– Det jeg er ute etter er krim, jeg har ikke fått sett så mye av utvalget ennå, men håper å finne noe, sier Helle Bendiksen.

– Er det noen spesielle forfattere du er ute etter?

– Ja, i dag er det bøker av Henning Mankell og Dan Brown som jeg ikke har lest. Jeg har stor sans for begge, og synes de skriver gode krimbøker og thrillere.

Ulv Holmer beskriver seg selv som forholdsvis altetende når det gjelder litteratur.

– Men jeg ha likevel størst sans for klassikere og ting som er fra det virkelige livet, som for eksempel biografier. De er ofte svært interessant lesestoff, sier han.

– Har du funnet noe?

– Ikke ennå, men så har jeg jo nettopp kommet. I fjor fant jeg noe skikkelige godbiter her, så jeg synes at det biblioteket tilbyr med dette loppemarkedet er skikkelig bra.

Søkte tilflukt under tak

Rakel Hansen og hennes to døtre Kine og Ronja skulle egentlig på matmarkedet og tivoliet, noe været i går ikke fristet til.

– Vi ombestemte oss da vi så hvordan været utviklet seg, akkurat nå er det ikke så fristende å besøke verken matmarkedet eller tivoliet, sier Rakel Hansen, og fortsetter:

– Det er bøker som passer til Ronja vi er på utkikk etter, det er hun som leser mest i vår familie.

– Hvor gammel er hun?

– Hun er ni år, men liker å lese bøker.

– Hva synes du om Bokloppemarkedet og Finnsnes i Fest generelt?

– Jeg synes at arrangørene gjør en kjempgod jobb med dette arrangementet. Det er trivelig når så mye skjer på en gang på Finnsnes. Så vi får håpe både for dem og oss andre at været blir noe bedre enn dette.

Ulv Holmer og Helle Bendiksen var to av dem som besøkte Bokloppemarkedet på biblioteket i går. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Rakel Hansen fra Finnsnes sammen med sine to døtre Kine (th) og Ronja valgte bort tivolivet til fordel for Bokloppemarkedet. Årsaken var regnet som plasket ned ute. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Biblioteksjef Kristin Strand Iden kunne konstatere at værgudene nok en gang var på deres og Bokloppemarkedets side. Foto: Reidar Ingebrigtsen