Klubben har også jobbet hardt for å bygge opp klubbfølelsen.

Haugan tiltrådde i stillingen som daglig leder i mars 2016. Hun kan fortelle at de økonomiske utsiktene for 2016 ikke var gode.

– Da jeg overtok hadde klubben et underskudd på om lag 500 000 kroner fra året før. Det så mørkt ut for 2016. Vi har valgt og være åpne om det, det måtte en endring til, sier Haugan.

Kutt

Etter sin inntreden som daglig leder har klubben kuttet betraktelig i utgiftene sine. Det er gjort nye avtaler på reiser for a-laget, både buss og fly. A-laget droppet et utenlandsopphold før sesongen, og gjennomførte heller sesongoppkjøringen på Senja.

I tillegg er det lagt føringer for alle innkjøp av materiell relatert til den sportslige delen.

TOK GREP Daglig leder i FK Senja, Silje Haugan, er fornøyd med de økonomiske utsiktene for 2017, og både håper og tror at klubben blir å gå med overskudd.

– Vi har vært veldig nøye med pengebruken. Vi har spart der det har vært mulig, og passet på å bruke opp alt av utstyr vi har på lager før vi har bestilt nytt. Alle bestillinger går nå gjennom kontoret mitt før det bestilles. På den måten slipper vi unødvendige kostnader, og får samtidig en god oversikt over innkjøpene.

Underskudd

– Vi fikk underskuddet ned fra 500 000 kroner i 2015 til i 190 000 kroner i 2016. Alle i klubben har vært med og bidratt, og i 2017 ser det ut til at vi klarer å gå med overskudd. Et overskudd er viktig for satsingen på alderbestemte nivå slik vi øsnker, forteller Haugan.

Den daglige lederen kan fortelle om et godt samarbeidet med styreleder, Hogne Eidissen.

– Jeg og Hogne samarbeider godt. Det er flott med en styreleder som er så engasjert.

Vi er enige i hvordan klubben skal drives, også er han veldig dyktig i jobben sin.

Bygger klubbfølelse

FK Senja har hatt et problem med sviktende dugnadsånd, men det er nå på bedringens vei. Et av problemene er at a-laget har primært sett trener i Tromsø, og er dermed lite synlig i Islandsbotn, foruten om på selve kampdagene.

– Vi har jobbet veldig mye for å bygge opp hjertet for klubben. Før sesongen hadde vi en stor dugnad der oppmøte var godt. Det var vi fornøyd med, sier Haugan.

– Et grep vi har tatt er å gjøre a-laget mer synlig. Vi må bare akseptere at vi ikke har mulighet for å ha treningsgruppen stasjonert her på Senja.

Derfor har vi denne sesongen hatt veldig fokus på at de skal bli mer synlig her når det er mulig.

SATSER LOKALT FK Senja satster hardt på utviklingen av unge, lokale spillere.

– Spillerne trener nå i Islandsbotn dagen før kamp, for og så overnatte på klubbhuset. Det var Thomas Hagerupsen som innførte dette, og det har vi tatt videre. Der spiser spillerne i lag, og blir bedre kjent med personene rundt a-laget. Før kom de hit samme dag som de spilte kamp, for å så dra rett tilbake til Tromsø. Mange av spillerne er ikke herfra, derfor er dette spesielt viktig.

Lokal satsing

FK Senja har hatt et klart fokus på å få opp lokale spillere til a-laget. De har allerede etablert et akademi for spillere i alderen seks til tolv år.

Nå jobber de med å gi et tilbud til de over tolv. Klubben har også hatt en samling der spillere fra a-laget har vært trenere for aldersgruppen tolv år og oppover, og de har planlagt ytterligere to samlinger.

– Vi jobber med å få på plass et ungdoms-akademi. Det er viktig med et godt tilbud for de over tolv. Skal de komme seg på a-laget må de være gode nok, og da er det viktig med tettere oppfølging på de. Vi har ansatt en betalt trener for gutter 16, og jobber med å få til flere betalte trenere nedover i aldersklassene, sier Haugan.