Det sier Merete Karlsen Leiknes. Hun bor ved Laukhellaveien, som går fra Silsand til Islandsbotn på Senja.

Fredag gikk hun tur sammen med sin sønn Andreas (11) og minstejenta Ida (3 måneder) som hun hadde i bæresele på magen.

- Vi gikk etter fjæra først og da vi var ved Tortenlia gikk vi langs veien tilbake. Sønnen min gikk innerst med hunden i bånd, mens jeg gikk ytterst, forteller Karlsen Leiknes, og legger til at de holdt seg godt ut i siden på veien.

- Kjørte rett mot oss

Plutselig kommer det en bil rett mot dem på veien.

- Bilisten så oss tydeligvis ikke for hun gjorde ikke tegn til å ville vike unna. Hun bare kjørte rett mot oss, forteller Karlsen Leiknes.

I siste liten fikk de hoppet inn til kanten av veien før bilen dundret forbi dem.

- Bilen var bare noen centimeter fra og kjøre meg og babyen min ned, sier Karlsen Leiknes.

- Hadde jeg ikke vært obs på bilen så kunne det gått riktig ille. Det var en skikkelig ekkel opplevelse, fortsetter hun.

Tør ikke gå langs veien mer

Karlsen Leiknes sier det ikke er første gang de opplever farlige trafikksituasjoner på denne veien, men nå er begeret fullt for hennes del.

- Det er siste gang jeg går tur med ungene langs veien her. Jeg tør ikke flere ganger, rett og slett. Vi får heller kjøre inn til Silsand, sier hun.

Hun håper bilistene kan tenke seg litt om og kjøre mer hensynsfullt langs veien.

- Bilistene bør være mer obs, kjøre litt saktere og svinge unna de gående langs veien. I hvert fall i påvente av at gang- og sykkelstien kommer, sier Karlsen Leiknes.

Gang- og sykkelsti langs Laukhellaveien, på fylkesvei 86 fra Silsand til Islandsbotn, har vært høyst ønsket av befolkningen i mange år. Den har vært omdiskutert i lang tid både med tanke på oppstart av selve utbyggingen og hvor mye penger som skal budsjetteres til prosjektet, men i fjor kom endelig Statens vegvesen i gang med planleggingsprosjektet. Reguleringsplanen skal behandles i Lenvik kommunestyre i høst.

Fylkesråd for samferdsel Ivar B. Prestbakmo sier handlingsplan for fylkesveger 2018-2021 skal behandles av fylkestinget samtidig med budsjett for 2018 og økonomiplan 2018-2021 i desember,og at gang- og sykkelveien vil bli behandlet da.

- Utgangspunktet vårt er å få dette på plass, sier Prestbakmo.