Dette skjedde på tivoliets første dag, lørdag, og ble registrert av flere av foreldene som sto utenfor og ventet mens barna var inne i karusellen.

– Dette var rett og slett litt nifst. Jeg så selv bolten som først smalt i rekkverket, og så ble liggende på bakken. Hadde den truffet for eksempel en liten unge kunne det ha gått riktig galt.

Det sier ei kvinne som forteller at hun faktisk ble så skremt at det som skjedde at hun tok barna med seg og gikk. Kvinnen ønsker å være anonym.

- Det var også skremmende å se at til tross for at noen andre tok mutteren med og varslet fra, ble karusellen ikke stoppet, og det virket ikke som man gjorde noe for å undersøke hva mutteren kom fra.

Bolten slo inn i leggen til en mann

En familiefar fra Tromsø som også ventet på to barn som tok denne karusellen forteller at han sto og ventet da han plutselig hørte et smell i gelenderet.

– Bolten slo i gelenderet, skiftet retning og traff svigerbroren min i leggen. Vi plukket den opp, og den var rundt åtte centimeter lang og tre centimeter tykk, og med hull på hver side slik at det kunne stikkes splinter gjennom. Bolten mistet nok mye av krafta da den slo mot gelenderet, eller kunne den fort ha gjort skade.

- Brydde seg ikke om bolten

Mannen fra Kvaløya, som også vil være anonym, sier at de da gikk bort til mannen som sto i billettluka for karusellen, og leverte mutteren.

– Han som tok i mot mutteren tok en bare en liten runde og så litt rundt, men fortsatte så å selge billetter.

Mannen fra Kvaløya synes den måten saken ble håndtert på er under all kritikk.

– Hva med sikkerheten? Og hvis dette ikke var noe farlig kunne de vil ha informert oss som sto der og hadde sett hva som skjedd.

– Ikke farlig for barna

Tivolisjef Lindstrøm sier til Folkebladet at han på søndag fikk oppklart at det faktisk var en bolt som lørdag ettermiddag løsnet fra karusellen «Whiptop».

– Det er riktig at bolten ble innlevert, og det dreier seg om en bolt som ikke reduserer sikkerheten i de som er i vognene om den ryker. Det blir nå satt inn en ny slik, og jeg må bare få fremme en unnskyldning til mannen som fikk bolten i leggen.

Lindstrom sier at det finnes flere hundre karuseller av denne typen i drift i dag, og at han aldri har hørt om at det har skjedd alvorlig uhell med disse.

- Statistisk er det mer farlig å sykle på jobben enn å ta en slik karusell, sier han,

BEKREFTER UHELLET: Tivolisjef Roger Lindstrøm bekrefter at en bolt ble slengt ut fra karusellen, men sier at det ikke var noen farlig situasjon for barna i karusellvognene.