[Rett på sak]

– Er det du som er sjefen i huset nå, Morten Kjærvik?

– Ja, de sier så. Jeg har overtatt som eier og daglig leder. Det er min kone Synnøve og jeg som nå eier Bensinstasjon Finnsnes AS, som den nå heter. Men folk vil nok fortsatt kalle den Esso-stasjonen.

– Så du er sikker på at det er du og ikke din kone som er sjef?

– Når begynte du her på stasjonen?

– Det var vel i 1998 eller 1999. Da var det Ole Lauknes som var daglig leder. Jeg begynte i verkstedhallen og skulle egentlig bare hjelpe han over sommeren.

– Men du ble værende?

– Ja, det ble jeg og jeg har drevet stasjonen de siste ti årene, etter at Ole begynte med dekkfirmaet R86. Min kone begynte her i 2005 og siden den tid har vi jobbet sammen her.

– Hva kommer det av at alle stasjonene på Finnsnes har samme bensinpris?

– Det er fordi vi ligger så nært hverandre at vi ikke vil ligge over de andre i pris. Men mandager og torsdager er det ordinærpris på dagtid og da vil du se at det er forskjell på prisene.

– Hvem fastsetter prisen?

– I utgangspunktet fastsetter jeg den etter konkurrentenes pris i nærområdet.

– Men hvem av dere er det som er først ute med dagens pris?

– Jeg får en veiledende pris fra Esso. Er de andre stasjonene under den, så stiller jeg meg ned til det de har. Er de over, blir jeg liggende på den veiledende.

– Hvor mye tjener stasjonen per liter bensin dere selger?

– I utgangspunktet i dag tjener jeg ingen ting. Det vil si at det er drivstoffet som gjør at folk kommer hit og så handler de andre ting også, som jeg kan tjene penger på. Det er ikke tvil om at maten er det vi tjener mest på.

– Eier eller leier du stasjonen?

– Jeg leier den. Jeg betaler husleie til Norgesgruppen som står for butikkonseptet.

– Du var veldig billig på bensin for noen år siden?

– Ja, det var på ønskestasjonen min kone og jeg laga til pepperkakebyen. Der satte vi bensinprisen til fem kroner. Vi fikk mange hyggelige tilbakemeldinger på den.

– Din kone og du jobber full tid på julaften?

– Noen år har vi permittert de andre og så tar vi to jobben. Men noen ganger er det noen av de andre som ønsker å jobbe på julaften og det får de selvfølgelig. Første gangen vi gjorde det, kokte vi pinnekjøtt på pølsevarmeren og da lukta det jul over hele stasjonen.

– Du trives her på stasjonen?

– Ja, det må jeg si, jeg trives godt. Det er mye folk her og det er mange turister sommer som vinter. Jeg elsker å få fortelle dem om Senja og gi gode råd om hvor de kan dra.

– Hva gjorde du før du begynte her?

– Da drev min bror og jeg Finnsnes fargehandel i Terningen senter. Det gjorde vi sammen i vel fem år.

– Og før den tid?

– Da var jeg med å starte Bohus på Finnsnes i bankbygget og der var jeg daglig leder.

– Men du har vært rørlegger også?

– Jeg drev Målselv VVS på Andselv i mange år. Men så ble den lagt ned og jeg ble flytta over til eierne, Finnsnes VVS.

– Er du utdanna rørlegger?

– Ja, det er jeg. Jeg har vel jobbet ti år tilsamen i faget.

– Du liker å reise?

– Min kone og jeg farter ganske mye. Det er hovedsaken Middelhavet og Kreta som vi besøker, men vi har også vært på Asorene, i Spania, i Tyskland, i Frankrike, i England og i fjor hadde vi en rundtur i Italia.

– Og så er du ofte i Gamvika på Senja?

– Der har vi et sommerhus. Det var mine svigerforeldres hus som vi har overtatt og pussa opp. Og det holder vi på med fortsatt. Det er alltid noe å gjøre med gamle hus, men vi skal kose oss også, så vi tar det sånn pø om pø.

– Dere har vel båt også?

– Vi har en Bella 650, en 22 fots day cruiser. Det blir en del fisketurer i løpet av året. 4. juledag samles familien og venner og da skal det helst være selvfiska torsk. Og det blir det offisielt hvert år, selv om jeg må innrømme at det har blitt noen turer innom bruket også.

– Fotball?

– Jeg er ikke så interessert i utgangspunktet, men i 2006 var det en leverandør som spanderte en tur til VM-kampen mellom Sverige og Tyskland i Berlin. Vi var en hel gjeng fra Esso-stasjoner og det var en kjempeopplevelse. Det var min 40-års dag og de hadde ordna det slik at Svein Nordin dikta og sang bursdagsang til meg!

– Hvem er du?

– Jeg er født og oppvokst i Trollvika. Etter grunnskolen ble det Handel og kontor på Nordborg, etter det militære og så to år på Bardufoss videregående i rørleggerfaget. Og resten har vi allerede snakka om.

– Hobbyer?

– Jeg er bilinteressert og har en Cadillac 1997-modell. Er medlem av Amaerican Car Club of Målselv.