Svendsen opplyser at hærverket ved laksesjået ble anmeldt av Målselv kommune fredag formiddag.

Politiet har ikke vært i laksesjået

– Vi har mottatt anmeldelsen, og fått informasjon om det som har skjedd sammen med bilder fra på stedet. Svendsen opplyser at politiet ikke har vært selv på åstedet på fredag..

Arne Markus Svendsen sier til Folkebladet at så langt kan mye tyde på at motivet for hærverket er å få med seg laks.

Har rørt ei rist i laksesjået

– Det var ingen laks igjen i rommet der laksen normalt står innestengt slik at den kan ses av turistene. Over dette rommet er det en rist som brukes å fjernes slik at laksen kan hoppe videre opp laksetrappa. Denne risten har vært rørt på, blant annet er plankebiter som lå oppe på rista nå havnet ned i avlukket der laksen pleier å stå.

Svendsen sier at så langt kan alt tyde på at det er laksen gjerningsmennene har vært på jakt etter.

– Når man fjerner resten over avlukket der laksen står kan den fanges og tas opp med en håv. En teori er jo at når man ikke har fått laksen ut ved å knuse glasset har man gjort det ved å ta opp risten. I så fall er dette jo en grotesk måte å prøve å stjele laks på, og det er pøbelstreker av verste sort.

Svendsen ber folk som har registrert biler eller personer i det aktuelle området natt til torsdag om å ta kontakt med politiet.

Skal lage nytt vindu

Enhetsleder Gunnar Nerdal i Målselv kommune sier til Folkebladet at man over helga vil få firmaet TAM i Målselv til å se på hvordan de raskest mulig kan få på plass et nytt vindu.

– Et moment er jo at for å kunne få utført dette arbeidet må vannstanden nok noe ned. Vi håper og tror at det ikke vil ta svært langt tid før nytt vindu er på plass, og dette representerer heldigvis ikke voldsomme kostnader for kommunen, sier Nerdal.

I rommet der publikum sto for å kikke på laksen var vannhøyden på fredag 60-70 ccentimeter. Foto: Privat