Daglig leder Tom Nikolaisen i Senjanett (tidligere Lenvik kabel-TV) opplyser at man siden mandag i denne uken har strukket fiberledning videre nordover fra Skognesbotn og fram til Lanes like sør for Gibostad.

– Denne strekningen var på fem og en halv kilometer. Vi startet på mandag, og er ferdig i dag, sa Nikolaisen da Folkebladet oppsøkte ham på onsdag.

Han forteller at det gjenstår nå litt over fire kilometer med kabelstrekking før man er framme på Gibostad.

- Folk ringer og tegner seg på

Tom Nikolaisen forteller at det er stor interesse for fiber blant de som bor langs denne veistrekningen.

– Mange kommer ut og spør hva vi holder på med, og til nå har rundt 30 husstander allerede varslet at de vil ha abonnement, enten internett eller TV alene, eller begge deler.

Har dårlig bredbandsdekning

Dette er et område som har svært dårlig internett-dekning i dag, og når de som bor her kan velge foreløpig bredbandhastigheter opp til 200 megabit per sekund blir jo dette en helt annen verden for de som til nå har hatt nærmest sneglefart på nettet.

Nikolaisen opplyser at Senjanett i dag har tre alternative netthastigheter på bredband over fiber - 35, 100 og 200 megabit.

– Storparten av de som tegner seg på velger en av de to laveste hastighetene, sier Nikolaisen.

Kommer på nett i høst

– Det er sommer og ferietid, så det vil enda ta litt tid før de første vil få aktivisert sine abonnementer, sier avdelingsleder Andreas Meyer i teleentreprenørfirmaet Sitecom A/S fra Finnsnes.

– Sannsynligvis vil de første få nett-tilgang i løpet av august, mens resten vil komme utover høsten.

Han forteller at på strekningen fra Skognesbotn og til Lanes er det rundt 70 husstander. Nå gjenstår altså litt over fire kilometer med kabelstrekk.

Tom Nikolaisen sier at Senjanett i dag har rundt 2.000 abonnenter siden firmaet ble startet opp i 1987.

– Planen er å få fiber fram til Gibostad i løpet av høsten, og de som tegner seg på vil ha fiberhastighet på nett før jul, sier Pål Nikolaisen.

Montør Gjermund Nilssen i ferd med å strekke kabler på Landøy. Siste del av strekningen med fiber blir etter alle solemerker ordnet senere i høst.