Appen «Too Good to Go» (TGTG) lar kaféer, matbutikker og restauranter selge overskuddsmat for en billig penge til kunder som forhåndsbestiller på mobilen.

Ubrukelig

Appen er foreløpig ubrukelig i Midt-Troms, da det ikke finnes utssalgssteder som samarbeider med selskapet her.

– Vi har rett og slett ikke kommet så langt enda. Vi er et lite selskap med begrenset kapasitet, men vi jobber med det, sier pressekontakt i TGTG, Acacia De Meo.

Hun mener det kan være vanskeligere å få folk ombord i bygder og mindre byer, fordi «lokalsamfunnene ofte har sine egne løsninger.»

– Men det står ikke på interessen. Vi vil gjerne har nye samarbeidspartnere, så det er bare å ta kontakt med oss, sier De Meo, som forsikrer at de har samarbeid med flere små steder i landet som fungerer godt.

– Hatet å kaste mat

Vanligvis tar interesserte bedrifter kontakt, men det kan gå begge veier, forklarer De Meo.

– Om kunder i området vet om et sted de tror kunne ha bruk for konseptet vårt, er det fantastisk. Vi er alltid interessert i tips, sier hun.

TGTG har allerede vært i kontakt med Herman kaffebar på Finnsnes Amfi, og vil nå ta kontakt med flere bedrifter som kan være interessante.

Demeo har selv drevet en restaurant, og «hatet å kaste så mye mat.»

– Bedrifter må faktisk betale for å kaste mat. Nå kan de isteden tjene penger på det, sier hun, og fortsetter:

– I tillegg kan kunder få fullverdige matvarer for nesten ingenting. Det er vinn-vinn.

– Et kjempetilbud

Daglig leder på Fruene på torget på Finnsnes, Liv Steffensen, har ikke hørt om appen.

– Men vi kaster ikke mat. Vi lager alt selv, og produserer etter behov, sier hun.

Medarbeider Ellinor Sarnes er enig:

– Det er aldri mer enn kanskje to kanelboller igjen, og de spiser vi selv, sier hun og ler.

De er imidlerti svært positive til konseptet.

– Det er jo et kjempebra tiltak. Dersom vi hadde mer svinn ville vi definitivt benyttet oss av det, sier Steffensen.

Sarnes jobbet tidligere på Best, hvor det var mye mer svinn.

– Da pleide jeg å levere til Kafé pluss, så dette er jo et kjempetilbud, sier hun.

– Vil kaste meg med

Daglig leder på kafeen Herman på Finnsnes Amfi, Jill Nergård, har allerede hatt besøk av TGTG.

– Kaster dere mye mat her?

– Det blir jo alltid litt svinn. Men det er mest bakevarer.

Hun synes konseptet bak appen er veldig bra.

– Det er veldig kult, og det fungerer jo godt i storbyene. Rema 1000 og Risøe i Tromsø er kjempestore på dette.

– Tror du det vil funke her?

– Det er bare en måte å finne ut det på, og det er å prøve.

Hun tenker dermed «å kaste seg med etter hvert.»

– Kanskje til høsten, men akkurat nå er det en del andre ting som må prioriteres, sier hun.

Fruene på torget hevder de ikke kaster mat. – Men det er et veldig godt konsept, sier daglig leder Liv Steffensen og medarbeider Ellinor Sarnes. Foto: Petter Egge
Daglig leder ved Herman kaffebar på Finnsnes, Jill Nergård, har allerede vært i kontakt med TGTG. – Jeg kommer nok til å kaste meg på, sier hun. Foto: Petter Egge