Den tidligere, TIL, Bryne og Vard Haugesund-stopperen, la opp etter 2016-sesongen, etter en sesong med mye skader i FIL-drakten. Nå er han aktuell for comeback.

– Det stemmer at Adnan er å trener med oss. Så må han kjenne på responsen på kroppen og om det kjennes bra ut. Kjennes den bra ut, så er det muligheter for at han blir med oss resten av sesongen, sier FIL-trener Bjørn «Bummen» Johansen til Folkebladet.

Kjærkomment

Causevic var onsdag på sin første trening med FIL etter at han la opp i fjor høst. Om helsen hans holder mener «Bummen» han vil bli et kjærkomment tilskudd til spillerstallen.

– Hvis kroppen responderer bra, så vet vi at han har kvaliteter, som vi har lett etter. Han har rutine og har vært ute en vinterdag før. Så det blir kjærkomment hvis han har kropp til å være med på dette, mener han.

Når han eventuelt kan være kampklar, mener «Bummen» er vanskelig å si, men at han sikkert trenger noen uker på å komme seg i skikkelig form.

– Altså, han har jo ikke trent å holdt seg på det aktive nivået som oss. Men disse spillerne trener jevnt og trutt hele året uansett, så han vil nok bruke noen uker på å komme seg i skikkelig form, men jeg så han på trening i går og jeg likte det jeg så.

– Viser at folk bryr seg

FIL har som kjent havnet i en svært vanskelig tabellsituasjon, og ligger helt sist i 2.divisjon, avdeling 1, med sju poeng opp til trygg plass. «Bummen» forteller at det er de som har tatt kontakt med Causevic og at de har fått positv respons med tanke på hjelp til å berge plassen denne høsten.

– Det viser jo at folk bryr seg. Adnan var med oss i fjor og synes jo i likhet med oss at det er kjedelig at vi ligger der vi ligger, sier FIL-treneren.

– Kvalitet som vil løfte oss

Tidligere denne uken ble midtbanespilleren Fredrik Allertsen klar for grønntrøyene ut sesongen. «Bummen» har flere ganger uttalt han han han trenger forsterkninger, og først og fremst har han etterlyst forsvarsspillere og spillere med fysikk. Det føler han at han vil få med Causevic.

– Ja, da får vi mer fysikk, og en forsvarsspiller først og fremst, som kan ta litt lederansvar. Adnan har spilt på høyt nivå som stopper og på sitt beste har han kvalitet som vil løfte oss, avslutter «Bummen».

Det har foreløpig ikke lyktes Folkebladet å få en kommentar fra Adnan Causevic.