Det var nærmest en ekstatisk stemning i lokalene til Bil i Nord i november i fjor, da 800 mennesker stimlet til sumafest i Botnhågen. Nå kan initiativtaker og arrangør Christian Larsen avsløre at suksessen får en oppfølger. Det skjer 21. oktober.

– Altså én måned tidligere enn i fjor. Det er flere grunner til det, blant annet at arrangementet skal passe i kalenderen med tanke på alt annet som skjer rundt om i regionen. Det er ikke noe poeng å legge opp til at sumafesten krasjer med andre arrangementer, sier Larsen.

– I november kan vi jo risikere en god del snø, poengterer Larsen.

I de samme lokalene

I år som i fjor har Larsen fått med seg Bil i Nord som samarbeidspartner. Årets sumafest skal også holde hus i bedriftens lokaler i Botnhågen.

– Vi opplevde i fjor et utrolig bra publikum som oppførte seg som en drøm. Det var svært lite bråk og tull, noe som sikkert handler om en litt høyere snittalder. At det var så lite «fuzz» den gang er også en viktig grunn til at vi sier ja til å gjøre dette på nytt, smiler daglig leder Geir Albertsen hos Bil i Nord.

– Årets sumafest blir som i fjor, men ambisjonen er å løfte det et lite hakk. Vi har planer, som jeg ikke vil røpe nå, men jeg kan jo si at det kanskje blir gjort noe med dansegulvet, sier Larsen.

I fjor ble det fritt for enkelte drikkevarer før kvelden var omme, noe han lover at det vil tas grep for å unngå denne gangen.

– Blir det noe hooch å få kjøpt?

– Det har jeg faktisk ikke tenkt på, men hooch var jo sumadrikken, så det er ikke utenkelig, humrer Larsen.

Spår billettgalopp

I fjor ble det solgt 800 billetter til sumafesten. Arrangør og vaktselskap opplevde imidlertid at kapasiteten var langt fra sprengt.

– Når slipper billettene?

– Billettsalget blir annonsert nærmere, medio august. Min spådom er at billettene blir solgt ut på kun én dag denne gangen. I fjor tok det fire dager, men da var det også et helt nytt konsept som mange valgte å se an, sier Larsen.

– Jeg vet at det var mange i fjor som valgte å ikke kjøpe billett, men som angret seg i ettertid. Jeg tipper at disse er de første til å kjøpe billett denne gangen, legger Albertsen til.

Stor entusiasme og positive tilbakemeldinger er en stor del av Larsens drivkraft for å på nytt stelle i stand sumafest.

– Jeg har jo tenkt på et slikt prosjekt som dette i mange år, og slike konsepter som dette kan jeg også tenke meg å gjøre mer av, sier Larsen, som avslører at det slettes ikke er sikkert at sumafest blir det eneste konseptet han ser for seg.

Å stille lokalene til rådighet til arrangementet, synes Albertsen er en fin mulighet for Bil i Nord å gå litt tilbake kundene og folk i regionen.

– Etter sumafesten var vi på tur til Praha med resten av Bil i Nord-konsernet. Der viste jeg frem bilder fra sumafesten og fortalte om det vi hadde vært med på. Det endte med stående applaus, smiler Albertsen.

Det er ingen tvil om at fjorårets sumafest ble en storstilt suksess. De 800 billettene til arrangementet ble solgt ut på bare fire dager. Foto: Stian Jakobsen