I år som i fjor fikk Tranøy kommune avslag på spillemidler fra Troms fylkeskommune. Det er søkt om slike midler til å finansiere etableringa av Vikstranda kunstgressbane. Årsaken til avslaget fra fylkeskommunen er manglende midler.

Basert på en klage rådgiver Trond Eidissen i Tranøy kommune har sendt til fylkeskommunen, ser det ut til at avslaget har skapt frustrasjon.

Ber om ny vurderig

– Vi hadde store forhåpninger til å få tildeling i 2017. Vi har fått 420.000 kroner i økonomisk støtte fra SNN-fondet, en tildeling som er gitt under forutsetning av at prosjektet gjennomføres og dokumenteres fullfinansiert. Hvis prosjektet ikke kan dokumenteres fullfinansiert innen to år, vil tildelingen bortfalle, skriver Eidissen i klagen.

I klagen ber han fylkeskommunen om en ny vurdering av søknaden.

Fremmer observasjon

Eidissen har også sett på årets tildeing av midler, og peker ut fra det på en utidig tendens.

PRIORITERT Trond Eidissen peker i klagen på at kun sentrumsbaserte anlegg er prioritert.

– Når det gjelder fordelinga av midler til ordinære anlegg, ser vi at en rekke lag har fått tildeling ved første gangs søknad, noen har også fått tildeing ved andre gangs søknad. Felles for alle disse anleggene er at de er lokalisert til Tromsø eller sentrumsnært område. Det samme gjelder bevilgninger til nye anlegg, påpeker Eidissen.

Han konstaterer ut ifra det at det er sentrumsnære anlegg som prioriteres når fylkeskommunen fordeler spillemidler.

I dag er det bare en grusbane i Vangsvik, som bruker til både trening og kamp for aldersbestemte lag. Planen er imidlertid å etablere en kunstgressbane, 9-erbane. Anlegget er kostnadsberegnet til 2,9 millioner kroner, og det er tenkt at flere klubber i området kan benytte seg av dette – som Vangsvik IL, Tranøy Ballklubb og Sør Tranøy IL.