Mandag ble tidligere FK Senja -og TUIL-spiller, Fredrik Allertsen (26), klar for Finnsnes ut sesongen på amatørkontrakt.

Den 26 år gamle midtbane-spilleren trappet ned fotballen foran denne sesongen, og gikk fra FK Senja til å spille 4. divisjon for Lyngen/Karnes. Men det ble altså bare med en halvsesong der.

Ballspiller

FIL-trener Bjørn «Bummen» Johansen er fornøyd med å ha sikret seg Allertsen, spesielt med tanke på at lagets midtbanespiller Sander Birkeland forsvinner til Oslo.

– Vi får først og fremst en god ballspiller. Fredrik er god med kula og trygg i pasningsspillet sitt. På sitt beste er han flink til å diktere kamper og bestemme tempo. Så det er en kvalitet som hjelper på når Sander (Birkeland) er reist til Oslo. Så kan vi opprettholde bra kvalitet i treningshverdagen vår, sier «Bummen» til Folkebladet.

Kaptein Tobias Schjetne har som regel bekledd den dypeste rollen av de tre sentrale på midtbanen for grønntrøyene denne sesongen. I helgen, da FIL tapte for KFUM, var det Mathias Bendiksen som hadde denne rollen. FIL-treneren sier at Allertsen kan bekle flere roller på midtbanen.

– Det må vi se litt an. Nå skal han få trene med oss litt mer, så får vi se hvor vi kan bruke Fredrik og kvalitetene hans best, sier han.

– Ut fra hvordan du beskriver han selv, så bør han vel passe bra som den dypeste hvor han kan styre mye av spillet?

– Der kan han passe, men han kan gjøre det (styre tempo) fra flere posisjoner, mener «Bummen».

Ikke ferdig med spillerjakt

Etter kampen mot KFUM Oslo i helgen som var, lagets åttende strake tap, fortalte han at de vurderte å spille mer langt og fysisk for å snu trenden, men at han da måtte få inn mer fysikk blant spillermaterialet.

– Allertsen er vel ikke en slik type?

– Nei, dette er ikke først og fremst for å dekke dèt behovet. Han skulle trene med oss når Lyngen/Karnes hadde ferie, og han synes det var artig, og da var Lyngen/Karnes komfortable med at han fikk muligheten til å spille på et høyere nivå igjen, forteller «Bummen», som ikke er ferdig i jakten på nye spillere foran høstsesongen.