For kun få dager siden ble det endelig mobildekning langs Skøvatnet og i Skøelvdalen. Dette som et resultat av samarbeidet mellom Telia, Sørreisa og Dyrøy kommune.

Området har lenge vært kjent som helt mobildødt, men nå er den tid over.

- Det er satt opp en helt ny stasjon med 30 meters mast i nedre kant av Reinbergan på østsiden av Skøvatnet. Stasjonen skyter signalene i tre sektorer med både GSM, 3G og 4G teknologi. Dette sikrer meget god tale og mobildata dekning rundt hele vatnet og langt inn i Skøelvdalen nordover mot Skøelv, forteller Tommy S. Johansen, dekningnssjef i Telia.

Hurtig

Det har tidligere vært store utfordringer med tanke på sikkerhet, spesielt i dette området om vinterstid, men nå er signalene på plass slik at man nå kan både ringe og bruke mobildata langs veien.

- Fastboende og hyttefolk har nå også tilgang til meget hurtig datatilkobling via Telia sitt 4G nett som er kåret til beste nett i Norge de to siste årene, forteller Johansen.

Berømmer

Strekningen langs vannet og gjennom dalen er også en del av etappe to under årets Arctic race og Norway og Telia er eneste mobiloperatør som kan tilby dekning langs strekningen.

- Han ønsker å berømme både Sørreisa og Dyrøy kommuner for deres gode initiativ og bidrag til at denne nye basestasjonen nå har blitt en realitet.