Etter en lang strid opplyste hytteeier Carl Edgard Eide i Folkebladet tirsdag at hytta på Ertnøya er ferdig ombygget og flyttet. Den ombygde hytta er kraftig redusert sammenlignet med hytta som opprinnelig stod på Ertnøya.

Det er miljøverndirektør Evy Jørgensen hos Fylkesmannen i Troms fornøyd med.

– En dom fra Senja tingrett sier tydelig at den første hytta var bygd ulovlig, med sine 107 kvadratmeter mot tillatelsens ramme på 45 kvadratmeter, samt at den stod nærmere fjæra enn det tillatelsen anga, sier Jørgensen.

Slik ser nyhytta ut - les saken her (bak betalingsmur)

Hun peker på at den gjenoppbygde hytta nå ligger på linje med der den gamle bebyggelsen på øya lå, samt at den har en helt annen form enn den ulovlige hytta.

– Vi er fornøyde med at hytta nå er bygget i henhold til tillatelsen, i motsetning til den som hytteeier ulovlig hadde tatt seg til rette med å bygge. Det var viktig at det ulovlige forholdet ble rettet opp, mener Jørgensen.

Uenig med hytteeier

Hytteeier Eide har pekt på det han mener er et paradoks, nemlig ar den ombygde hytta ruver mer i terrenget enn den opprinnelige hytta. Miljødirektør Jørgensen er ikke enig i den slutninga.

– Det er en oppfatning hytteeier har. Det som er klart er at den ulovlig bygde hytta hadde en stor front ned mot sjøen. Fronten, slik den fremstod, stod også på rekkverk, noe som gjorde den veldig tydelig. Fra fylkesmannen har vi gitt tillatelsen vi har gitt for at hytta skal være i tråd med det landskapet som er der, samt i samsvar med den gamle bebyggelsen som historisk lå der.

Forutsigbar prosess

Carld Edgard Eide har i flere sammenhenger hevdet seg utsatt for maktmisbruk fra fylkesmannens side. Miljøverndirektøren ser ikke situasjonen på samme måte.

– Tillatelsen som i sin tid ble gitt, var etter ønske fra og i forståelse med hytteeier. Det var de som bygde langt utfor rammene gitt i tillatelsen, og det var de som gitt til sak mot oss da vi varslet at det ulovlige bygget måtte rettes. Vi har også en dom fra Senja tingrett, som er ganske klar og tydelig, poengterer Jørgensen.

Hun legger ikke skjul på at det har vært en lang prosess for å få rydda opp i forholdene på Ertnøya.

– Vi har vært der på befaring, og det har vært veldig mange møter, så sånn sett har det vært en veldig forutsigbar prosess for hytteeier, mener Jørgensen.

Fornøyd: Miljøverndirektør Evy Jørgensen er fornøyd med at hytta på Ertnøya nå er i lovlige former. Foto: unknown