Det har i lang tid vært ønsket en utvidelse av kirkegården i Finnfjordbotn, som er fri for kistegravplasser. Tidligere i år skulle Lenvik kirkelige fellesråd se på prioriteringene for de neste årene. Der kommer Finnfjordbotn dårlig ut.

– Kirkegården i Finnfjordbotn kom dessverre et stykke ned, fordi kommunen nå er i full gang med utvidelse av kirkegården på Geitryggen. Da er det vanskelig å få dem til å prioritere der også. Vi ønsker veldig gjerne å kunne begynt å jobbe i der, for det trengs, men det har med penger å gjøre. Det er det som stopper oss hele veien, sier kirkeverge i Lenvik menighet, Eli Blomseth Helgesen.

Dyre undersøkelser

Kirkegårdsforeninga i Finnfjordbotn har diskutert saken, og hva som må gjøres for å få mer dokumentasjon om områdene og massene. Det er hentet inn pris fra to firmaer på hvor mye det vil koste å grunnbore på to områder rundt kirkegårfor å se om de egner seg til utvidelse. Bare det vil koste over 120.000 kroner.

– Det er litt trasig at vi ikke får kirken og kommunen med på å dokumentere det. Vi har fått muntlig beskjed om at det ikke blir prioritert, og det er synd at befolkningen i området ikke skal ha mulighet til å bli begravet i Finnfjord, sier styreleder i kirkegårdsforeninga Åge W. Hanssen.

Trenger støtte

En mulighet foreningen har vært inne på er å få til en form for kronerulling.

– Tanken har streifet oss i styret om vi skal gå ut og se om vi finner noen snille onkler som kan hjelpe til med finansieringen. Vi oppfordrer folk til å komme med innspill. Det handler om man skal legge tanken død eller jobbe videre med det. Da trenger vi støtte fra befolkningen, sier Hanssen.

Ifølge styrelederen vet han om flere som kan være interessert i et slikt tiltak for å få finansiert grunnundersøkelsene.

– Viser det seg at grunnforholdene ikke egner seg må vi bare avslutte saken. Men vi bør jo uansett få det gjort, sier han. Amund Granberg Hansen

Støtte: Styreleder i kirkegårdsforeninga i Finnfjordbotn, Åge W. Hanssen, tror det kan bli nødvendig med kronerulling i lokalbefolkningen for å få til en utvidelse av kirkegården. Foto: Amund Hansen