I strålende solvær ble helgens bakkeløp en stor suksess, med kraftige biler, motorsportstjerner og stort publikumsoppmøte som hovedingrediensene.

Folkebladet-TV: Se hele eller deler av bakkeløpet i reprise her

Suksess

Få dager etter at røyken fra svidd gummi har fått lagt seg, er ikke arrangør Jan Helge Nilssen i tvil om at løpet ble en suksess.

– Jeg håpet at alle skulle være fornøyd. Publikum, førere, medhjelperne deres, fjellandsbyen, samarbeidspartnere og alle sammen. Og det tror jeg at jeg kan si de er, og da er jeg fornøyd, sier Nilssen.

– Jeg var vakt på den festen på kvelden, og jeg tror alle var fremme og håndhilste på meg, og gratulerte meg med prosjektet og det vi hadde gjort. Så det har vært en stor lykkerus dette her, sier en tydelig fornøyd Nilssen.

Folkebladet-TV: Her går det kast i kast for Gjervang

Artig med stort publikum

Og at over 4.000 tilskuere tok turen til Målselv Fjellandsby, var noe de overhodet ikke hadde sett for seg.

– Nei, det hadde vi ikke. 4.000 tilskuere pluss mange hytteeiere, sponsorer og andre. Så det var skikkelig artig, sier han.

Løpsstart ble utsatt i litt over en time på grunn av det store antallet tilskuere som strømmet til. Nilssen forteller at rent økonomisk så ble det i alle fall ikke underskudd.

– Det går i alle fall ikke i underskudd. Så tenker jeg at offentligheten ikke har så mye med hvordan det gikk, men det gikk bra, så det er ingen fare. Vi skal bygge sten for sten og bruke de pengene som blir til overs på bakkeløpet.

Folkebladet-TV: Her lokkes Schanke og Eklund tilbake i manesjen

Skal bli enda bedre

Neste år stiller de enda bedre rustet, med gode erfaringer fra årets løp. De har omtrent bare fått positive tilbakemeldinger, men også fått tilbakemeldinger på ting som kunne vært bedre.

– Ja, det har det vært veldig positivt. Noen har jo også kommet med innspill på at vi burde forbedre oss på enkelte ting på arrangementsbiten. Vi hadde et møte om det på søndag, og snakket om de tingene vi skal forbedre, sier Nilssen.

– Hvilke ting er det du sikter til da?

– Det var noen ting som ikke var bra nok på arrangementssiden, der vi hadde noe som ikke var helt som det skulle være. Det var jo også en del ulykker underveis, som vi måtte ta oss av, men «that’s racing», humrer han.

Vurderte nedleggelse

Årets bakkeløp var det sjette i rekken, men aldri før har det vært like profilert, med navn som Henning Solberg, Andreas Bakkerud og Kenneth Alm på startstreken.

Nilssen hadde aldri trodd at det skulle bli så stort da han fikk idèen om bakkeløpet da han kjøpte seg hytte i fjellandsbyen for ni år siden. Men etter i fjor spøkte det for fortsettelsen.

Folkebladet-TV: Her er krasjen som avlyste siste omgang

– Nei, det hadde jeg absolutt ikke trodd. I fjor var vi på tur å legge ned. Det var ikke vits å holde på når førere i Nord-Norge ikke ville være med. Å arrangere et bakkeløp koster vanvittig med penger, uansett om det er 13 eller 30 førere, som vi jo hadde nå. Hadde det ikke vært for Per-Christian (Håveødegård) i fjor som var speaker her oppe og så hva dette var, så hadde dette blitt vanskelig, forteller han.

– Så han er nok den største grunnen for suksessen, ja.

Holm Jacob Matheson kjørte sitt bakkeløp nummer 250 i fjellandsbyen på lørdag, og ifølge arrangøren han hadde aldri opplevd maken til bakkeløp.

– Han kjørte sitt bakkeløp nummer 250, og han kom og tok meg i hånda, og sa at «dette var det råeste bakkeløpet noensinne, og jeg har vært på noen», forteller Jan Helge Nilssen.

Folkebladet-TV: Her setter Camaroen fyr på asfalten

Interesse for neste år

Nilssen, som til daglig bor i Harstad, forlot fjellandsbyen på mandag. Da han dro derfra var det allerede booket mange leiligheter for neste års bakkeløp.

– Når jeg reiste fra fjellandsbyen i går, så var det booket 13 leiligheter for neste år allerede. Så da skjønner man at det er interesse, forteller motorsport-entusiasten.