Grunnen til det er som kjent at Maja Sørgjerd skal studere i Oslo i et års tid.

– Det blir veldig rart å ikke ha Maja i nærheten, vi jentene i bandet har jo hengt sammen i mange år. Men heldigvis er det bare for ett år, så er hun jo tilbake, sier Marie Bråthen.

Det er hun som har skrevet tekst og melodi til de fire egne låtene How To Kiss a Frog har på sitt repertoar hittil. Men hun understreker at hun får litt hjelp fra de andre.

På konserten ved Parkert Piano i foajeen i Kunnskapsparken i går gjorde bandet først de tre coverlåten «Berg Og Båre», «Vår Beste Dag» og «Blue Ridge Mountains», før de fortsatte med sine egne låter «Bak Maska», «Din» og «Sisters By Heart». Men publikum greide å klappe seg til et ekstranummer, som var «How To Kiss a Frog».

– Kommer til å bli rart uten henne her Har ikke prøvd

– Så hvordan kysser man egentlig en frosk?

– Det får være en hemmelighet mellom oss jenter. Men helt ærlig så vet ikke vi heller det. Vi har ikke prøvd, svarer Marie Bråthen.

– Har dere flere konserter på programmet i år?

– Vi skal delta i en konsert i forbindelse med jubileet til Sørreisa Kulturhus, men det blir nok dessverre uten Maja.

Video

– Men dere skal fortsette som band den tiden Maja er borte?

– Ja, jeg kommer til å forsette å skrive låter. Maja kommer til å være med i den prosessen selv om hun er i Oslo.

– Dere har også planer om å spille inn en ny video?

– Ja, planen er at de to siste låtene vi har spilt inn også skal bli videoer. Til det vil vi gjerne ha Stein Erik Simonsen, som laget den forrige videoen vår. Han er veldig dyktig til dette.

Også musikkdoktoren Elin Synnøve Bråthen fikk med seg konserten i Kunnskapsparken i går.

How To Kiss a Frog med fra venstre Maja Sørgjerd, Ida Sørgjerd, Dina Bråthen og Marie Bråthen. Foto: Reidar Ingebrigtsen