For det er litt av en merittliste 68-åringen kan vise til etter at han i 1973 startet i et israce-løp på Golsfjellet.

322 pallplasser for Jacob

Med lørdagens løp har 68-åringen et aldri så lite jubileum, med sitt bakkeløp nummer 250. Men det er ikke bare slike løp han deltar i.

– Jeg kjører asfalt racing, baneracing, rally og bakkeløp. Jeg har kjørt rundt i Norge, Sverige og Danmark og deltatt i totalt 470 billøp. Det har jeg holdt på med i over 43 år, og det har blitt i snitt 12-14 løp i året.

Jacob stikker hodet inn i Escorten sin og henter fram noen A4-ark der han har en historisk oversikt over sine bragder som bilsjåfør.

Han har totalt deltatt i totalt 470 billøp, derav 250 bakkeløp. Dette har gitt iukke mindre enn 322 pallplasser, derav 168 seire.

- Jeg har systematisk oversikt over 98 prosent alle løpene jeg har deltatt i siden 1973, sier han og overekker en flere sider lang oversikt over resultatene han har.

- Beste bakkeløypa jeg har kjørt

Bilveteranen skryter uhemmet av dem 3,2 kilometer lange bakkeløypa man har her i Målselv Fjellandsby.

Folkebladet-TV: Se hele bakkeløpet i reprise her

- Denne løypa er ekstremt bra, det kan jeg si etter å ha kjørt slike løyper så lenge. Det er bra underlag, kombinasjonen svinger og langstrekk er bra. Så sett ut fra det at de som laget veien opp hit ikke akkurat tenkte på at det skulle kjøres bakkeløp her, så er resultat blitt utrolig bra.

– Svaret er så lenge jeg har motivasjonen som er nødvendig for å holde tritt med de andre. I billøp er det uhyre viktig å kjøre med en angrepsinnstilling, og den må være på topp hele tida. De unge våger mer, men vi eldre innehar en viktig rutine.

Ble intervjuet: Her slår veteranen av en prat med speaker etter første omgang.